Gå til sidens hovedinnhold

Sparket, slått med golfkølle og truet med machete

Artikkelen er over 7 år gammel

40-åringen som ble ført blodig inn på Kiwi Brødløs i håndjern, ble holdt fanget og mishandlet i en leilighet i Halden sentrum i ett døgn.

- Han ble påført slag og spark, slått med golfkølle og truet med machete, sier fungerende krimsjef Tore Løwengreen til Halden Arbeiderblad.

I går pågrep politiet de to siste av totalt seks personer som er siktet etter dramaet som utspant seg på Kiwi Brødløs i Halden lørdag 7. desember.

Minibanken var borte - endte på Kiwi

Men det hele startet cirka ett døgn tidligere, tror politiet.

En 40 år gammel mann skal ha blitt tatt og holdt fanget i en leilighet der han ble utsatt for vold og trusler fordi det var en uoverensstemmelse om et pengebeløp.

- Til slutt endte det med en kjøretur på lørdagen. Der målet var å skaffe penger, forteller Løwengreen.

De siktede hadde offeret iført håndjern i bilen og hadde egentlig tenkt seg til minibanken i de gamle banklokalene til Berg Sparebank på Brødløs. Da de kom fram, oppdaget de derimot at hele banken var flyttet og alt som var på stedet var reisverket til det nye Rema 1000-bygget, forteller politiet.

Da bestemte de seg i stedet for å ta med 40-åringen inn på Kiwi Brødløs der det er bank i butikk. 40-åringen skal ha vært blodig og hadde på seg håndjern da han ble ført inn i butikken.

- Han ga lyd fra seg og 31-åringen som var med inn stakk fra stedet, forteller Løwengreen.

Tiåringer vitne til dramaet

To ti år gamle barn ble vitne til hendelsen og har forklart hva de så for politiet.

De seks personene politiet har pågrepet er siktet for frihetsberøvelse. medvirkning til frihetsberøvelse og legemsbeskadigelse.

31-åringen som stakk fra Kiwi Brødløs var etterlyst av politiet i flere dager, men i går pågrep de han i en bolig i Halden sentrum.

Kastet kniver og klippet av øre

Han ble for bare en knapp måned siden dømt til åtte års fengsel for å ha torturert en mann i flere timer. Da skal han både ha kastet kniver på offeret og klippet av en bit av øret hans. Det skjedde også i Halden sentrum den 17. mai 2011.

Til tross for at 31-åringen ble dømt for tortur, kunne han i ukene som fulgte gå rundt som en fri mann.

Kristian Nicholaisen var statsadvokat i saken. Han har tidligere fortalt at de ikke vurderte at det var noen gjentakelsesfare og derfor ikke begjærte 31-åringen varetektsfengslet i påvente av soning.

- Situasjonen var den samme som da den ble behandlet i tingretten. Da var han allerede løslatt. Det var ingenting som tilsa at vi skulle gjøre en annen vurdering da den ble tatt opp på nytt, har Nicholaisen sagt til tv2.no.

De seks siktede i saken etter dramaet på Kiwi Brødløs er i alderen 25-43 og kommer fra Halden og Sarpsborg. Alle seks er kjent for politiet fra tidligere forhold.

Kommentarer til denne saken