De skal bruke sommeren på å lage Barnas sommershow

BARNAS SOMMERSKOLE: Ove Billington (fra venstre), Dina Billington, Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg er blant instruktørene.

BARNAS SOMMERSKOLE: Ove Billington (fra venstre), Dina Billington, Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg er blant instruktørene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kultursommerskolen for barn er veldig populær. I sommer arrangerer de også Barnas sommershow.

DEL

Har du lyst til å lære mer om det å stå på en scene? Er du glad i å danse? Hver dag har sommerkulturskolen workshops i musikk, teater, sang og dans i mange kule stilarter. De skal også lage et sommershow i Black Box!

70 barn og ungdom

Ove Alexander Billington, som er en av arrangørene, har sendt oss en e-post om sommerkulturskolen.

– Kurset ledes av dyktige instruktører, og deltakerne deles inn i grupper etter alder. Kultursommerskolen har blitt arrangert de tre siste årene med stadig økende antall påmeldte. I fjor ga kultursommerskolen et tilbud til totalt 70 barn og ungdom gjennom kurs i musikkteater, kunst og dans, skriver han.

I ukene 26, 27 og 33 er han og de andre instruktørene klare for en ny runde med kultursommerskole for barn og ungdom i Halden.

– Kursene varer fra mandag til fredag 9.30-14 i kulturskolens lokaler i Halden, på Halden bibliotek og i Black Box. Kunst-SFO holder åpent hver morgen fra 08.00 -09.30 og fra 14.00-16.00 hver dag i kulturskolens lokaler. Her kan deltakerne spise frokost, lage kunstverk og gjøre andre morsomme aktiviteter. Kunst-SFO avslutter uka med en kunstutstilling i kulturskolens lokaler, opplyser Billington videre.

Alle deltakerne får servert lunsj, frukt og is hver dag.

Stor etterspørsel

Kultursommerskolen samarbeider med Flere Farger, Halden Teaterskole, Halden Danseskole, Halden Kulturskole og Halden kommune.

– Det setter vi veldig stor pris på, skriver Billington.

På grunn av stor etterspørsel og økning med antall deltakere hvert år ser arrangørene behovet for endring i kursopplegget og flere lokaler.

– Vi legger vekt på kvalitet og profesjonelle rammer. Vi ønsker å gi barna mulighet til kunstnerisk utfoldelse innenfor trygge rammer. Fokuset skal være å gi barna et morsomt, kreativt og oppbyggende kurs der samarbeid og mestring går hånd i hånd.

– Tidligere år har deltakerne meldt seg på kurs i enten musikkteater eller dans. I år melder alle deltakerne seg på samme kurs og vil hver dag drive med både musikk, dans, teater og kunstarbeid. Alle påmeldte deles i grupper etter alder, og det vil til enhver tid være tre aktive grupper i sving på kulturskolen, i Sparebanksalen og på biblioteket. Siste dagen i hver uke arrangerer vi en åpen forestilling i Sparebanksalen Black Box, forteller Billington.

Inkludering og mestring

For at foreldrenes økonomi ikke skal være avgjørende for at barn blir meldt på kultursommerskolen, har tilbudet også blitt markedsført via flyktningtjenesten og barnevernet i Halden kommune. Familier med vanskelig økonomi kan be om redusert eller ingen deltakeravgift.

– Vi ønsker at alle skal få oppleve nye og spennende opplevelser i løpet av sommerferien. Videre ønsker i at alle skal få oppleve mestring, noe som våre instruktører legger stor vekt på skal skje på alle våre tilbud i kultursommerskolen. Dette helt uavhengig av forhåndskunnskapene til våre deltakere, sier Billington.

Instruktørene

Instruktørene på årets sommerskole er:

  • Dina Billington – musikk
  • Sara Stang Møller – dans
  • Ove Billington – musikk
  • Sverre Magnus Heidenberg – dans
  • Maren Eikli Hjorth – teater
  • Jade Sofie Wullf – dans
  • Charlotte Lindmann – teater
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags