- Vi er på vei opp!

Følger med: Hanne Følstad i kjent positur bak disken på det som raskt har blitt et av Haldens mest populære serverings og konsertsteder.

Følger med: Hanne Følstad i kjent positur bak disken på det som raskt har blitt et av Haldens mest populære serverings og konsertsteder. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne gangen er det Hanne Følstad på Bryggerhuset som er Sommergjesten.

DEL

– Vi trengte litt fred og ro, søkte på ledige hytter i Østfold og fant en ute i skauen ved Ørje. Der tilbringer vi en uke, det blir årets ferie, forteller Hanne Følstad.

– Det er ikke et menneske i nærheten.

Fred og ro er luksus

Det er fullt forståelig at Hanne anser suset fra grantrærne som en luksus verdt å betale for.

Til daglig er hun jo omgitt av summingen av menneskestemmer fra morgen til kveld. Det er selvsagt ikke noe hun har noe imot, det er først og fremst en refleksjon av at byens befolkning har tatt i bruk den «nye» plasseringen av Bryggerhuset med åpne armer.

Tilbake til Bryggerhuset

I halvannet år har vi vent oss til å betegne stedet i første etasje under HAs redaksjonslokaler som Bryggerhuset Syd, men etter at Bryggerhuset Nord stengte sine dører 1. juni, må vi lære oss å bare si Bryggerhuset igjen.

— Ambisjonen vår nå er å bygge om det gamle Bryggerhuset til bolig, forteller Hanne.

— Vi prøvde å drive begge, men en rekke kommunale pålegg gjorde at det ikke var regningssvarende.

— Hovedtyngden av kundene våre hadde uansett migrert sørover, til Torget.

— I konvensjonell markedsføringsteori er det feil å definere «alle» som målgruppe, men alle er virkelig velkomne på Bryggerhuset, og vi ser at alle også kommer. Vi holder åpent fra åtte om morgenen til elleve på kvelden på hverdager, og til 02 på fredager og lørdager. Vi merker at flere og flere kommer også senere på kvelden.

Godt samarbeid

Det siste kan meget vel skyldes at Bryggerhuset raskt har klart å etablere seg som en av byens mest aktive musikkscener.

— Det er vi veldig fornøyde med, det skaper frelance arbeidsplasser og vi synes det er viktig at det koster noe å høre musikk. Musikere må få betalt for det de gjør.

— Sønnen vår, Simen, spiller i duoen Aiming for Enrike. Vi var en stund usikre på om de ville passe på Bryggerhuset.

(Aiming for Enrike spiller relativt voluminøs avantgarde rock).

— Men det gikk veldig bra, masse folk som likte det de hørte.

— Den neste konserten jeg virkelig ser fram til nå er med Laura Cortese & the Dance Cards, en kvinnekvartett frontet av amerikanske Laura Cortese. De spiller førstkommende lørdag.

— Alt i alt ser det bra ut for Bryggerhuset, vi er på vei opp.

—  Martin (Gundersen, sjef i Brygga kultursal) har vært kjempeflink, det betyr mye for Bryggerhuset å ligge i nærheten av Kultursalen og hotellet. Vi samarbeider godt, det er hyggelig å være her nå, i kultur og restaurantsentrumet på Sørsiden.

Politisk engasjert

— Jeg vil benytte anledningen til å takke kommunen som gjorde det så vanskelig å drive på nordsiden, at vi kunne konsentrere oss om sørsiden.

Hanne har selv befunnet seg på den andre siden av bordet, som folkevalgt politiker for SV.

— Det var ikke meningen, jeg sto på 29. plass på lista, mest for å være hyggelig. Så ble jeg kumulert inn, og har gjort borgerplikten min i fire år. Det var ingen lidelse, mye hyggelige folk, men det blir med det.

— Partipolitikk som system har jo fungert veldig bra til nå i Norge. Men nå som alle er på nett, er kanskje tida moden for å finne på noe som er mer direkte. Noe som tar vare på saken, framfor ideologiene. Mer konkret, mindre tomprat. Vi kan organisere oss annerledes, ikke begrave oss i systemet, se om noe kan forbedres. I dag handler politikk for mye om å komme til makta, det brukes for mye krefter på det. Mange som jobber med politikk er jo oppriktig interessert i å få til noe, men systemet og reglene ødelegger.

Ni kjappe

Hva gir deg sommerfølelsen?

— Ganske enkelt sol og varme.

Mest dramatiske sommerminne?

— Jeg har høydeskrekk. Ved en anledning befant vi oss på toppen av Vøringsfossen. Der var det et stykke som ikke hadde ordentlig gjerde, og Simen løp alt han kunne mot åpningen, for å skremme meg, to ganger til og med, men da det gikk opp for ham hvor redd jeg ble, ga han seg.

Om du hadde en million kroner å gi til gode formål i Halden, hva ville du ha valgt?

— Jeg ville ha gitt det til unge, gode artister og idrettsutøvere.

Har du noen helt?

— Jeg synes at det å ha helter, er å gjøre seg selv liten.

Noe feriested du ikke vil reise tilbake til?

— Nei, har ikke hatt noen så negative opplevelser på ferie.

Hva gjør deg mest glad?

— Fryden hos små barn.

Hvis du startet på nytt, er det noe du ville gjort annerledes i livet?

— Nei. Jeg har gjort mye dumt, men det har jeg også lært av.

Hva er du mest stolt over ved Halden?

— At det er trivelig å være her, at det er mye bra folk og at du føler deg velkommen.

Når ble du flau sist?

— Jeg har sluttet med å bli flau, dummer meg uansett ut hele tida.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags