Flykter fra Halden-sommeren

Blåser bort: Marianne Horne (f.v.), Torkel, datter Marte (6) og gjest Ola Konrad Moe (11) har fått kjenne blåsten på østlandet.

Blåser bort: Marianne Horne (f.v.), Torkel, datter Marte (6) og gjest Ola Konrad Moe (11) har fått kjenne blåsten på østlandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Været den siste uka har skremt turistene ut av byen, og opp i trærne.

DEL

– Nå har vi blåst bort, sier Torkel og Marianne Horne idet de pakker bilen for å dra fra hytta i Halden.

Stikker til fjells

– Vi har vært her i tre uker, men nå drar vi oppover til hytta ved Hallingdal i stedet, forteller Torkel som har fått nok av vinden i Østfold.

– Det er fint vær, men det er umulig å være ute. Vi skulle egentlig vært her i en uke til, men nå kaster vi inn håndkleet, fortsetter han.

Historisk sommerferie: Karianne Øivand Billing (13) er på historisk sommerferie med mam­ma Rita Billing, bror Eivind (11) og pappa Tor-Olaf Øivand Billing.

Historisk sommerferie: Karianne Øivand Billing (13) er på historisk sommerferie med mam­ma Rita Billing, bror Eivind (11) og pappa Tor-Olaf Øivand Billing. Foto:

Familien kommer fra Drammen, og pleier å feriere på hytta i Halden om sommeren.

– Vi har ikke fått gjort noe av det vi pleier å gjøre når vi er her. Vi har fått besøk og kost oss mass likevel, så vi kommer neste år også, forteller Marianne blid.

Glad for allsangeffekten

Klatring på Grensen har fått merke at sommerværet har vært noe kaldere enn det var i fjor. Heldigvis er dette bare positivt.

– Vi har hatt en økning på 60 % besøkende i år. Jeg håper på slike somre, der det er for kaldt til å være på stranda, sier eier Henrik Aune fornøyd.

– Vi har to nye løyper i år, og skal ha to til neste år i tillegg til større zipline, fortsetter Jannicke Haug som er parkleder.

Parkleder: Jannicke Haug er fornøyd med besøket på Klatring på Grensen i sommer.

Parkleder: Jannicke Haug er fornøyd med besøket på Klatring på Grensen i sommer. Foto:

Henrik forteller at han er glad for all suksessen på Fredriksten festning i Halden.

– Allsangeffekten som jeg kaller den, har vært veldig bra for turismen tror jeg. Vi har omtrent 200 besøkende om dagen nå, fortsetter han.

Parkens visjon er å ha opplevelser for alle, noe det virker som turismen er enig i. Det er mange familier på besøk, men også ungdommer og voksne.

– Vi har hatt mange på besøk fra Danmark og Sverige i år også faktisk, legger Jannicke til.

Historisk sommerferie

Familien Billing er på besøk i Fredriksten festning i Halden før de drar videre til Oscarborg festning i Oslofjorden.

– Det er barna som har fått velge ferien i år. Vi var i Tyskland i fjor, så i år var det dette de ønsket, forteller mamma Rita Billing.

Bra som­mer: Henrik Aune, eier for Klat­ring på Grensen, syns det er en fin som­mer i klat­re­par­ken.

Bra som­mer: Henrik Aune, eier for Klat­ring på Grensen, syns det er en fin som­mer i klat­re­par­ken. Foto:

Pappa Tor-Olaf Øivand Billing er overrasket over størrelsen på Fredriksten Festning etter besøket i Gamlebyen. Barna Karianne (13) og Eivind (11) og foreldrene fra Kristiansand er fornøyde med ferien så langt, og synes ikke været har ødelagt opplevelsene.

Folksomt ved dårlig vær

Når sommerværet ikke er som ønsket trekker også mange inn i butikkene i byen.

– Vi merker det godt når det er dager hvor været er dårlig, sier Thea Amalie Davidsen som jobber i butikken Eurosko på Tista-Senteret.

– Det var mye dårligere med salg i fjor på denne tiden, legger Michelle til.

Også på kinoen i Halden har det vært godt med folk.

– Det har vært spesielt mange barnefamilier nå som det har vært dårlig vær ute, forteller Anne Thoresen Sundberg og Catharina Heide Amundsen.

– Vi har hatt mange turister utenbys fra i år også, som vil på kino, legger Catharina til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags