Spyr ut snø for deg

Morten Andreassen håper kulda holder seg lenge, for da blir det skiføre.

Morten Andreassen håper kulda holder seg lenge, for da blir det skiføre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Snøkanonene går. Nå står de på for at du og dine skal kunne gå på ski i anlegget på Erte.

DEL

Mandag formiddag denne uka startet entusiastene ved Tistedal skianlegg tre snøkanoner. - Vi skal produsere så lenge vi kan for å få mest mulig ut av kuldeperioden, sier Morten Andreassen.

Tidlig ute i år

Andreassen kan ikke huske sist de startet snøkanonene tidlig i norvember. I fjor ble det ikke fart på sakene før etter jul.

Han forteller at det er anleggets pensjonister som fikk i gang snøkanonene, og de har gått litt over ett døgn når Halden Arbeiderblad besøker anlegget tirsdag ettermiddag.

Ut på skitur

- Når kan vi gå på ski her?

- Vi trenger ca. 5.000 kubikkmeter med snø. Vi er avhengige av vær og vind. Det tar brått ei uke før vi har fått produsert så mye, og det må være minst fire - fem kuldegrader. Det som lages nå legges i depoter. Så skal det kjøres ut med maskiner, svarer Morten Andreassen og fortsetter: - Vi produserer så lenge vi kan for å få mest mulig ut av kuldeperioden. Vi skal produsere så mye snø som vi bare kan nå som kulda er her.

Legges i hauger

- De haugene vi produserer nå blir mest sannsynlig liggende. For det kommer mildvær. Hvis snøhaiugene får ligge i fred, tåler snøen mer enn om vi skulle dra det ut i traseen. Jeg regner med at vi får en kuldeperiode til, og da vil vi kjøre ut noe fra depotet.

- Det er alltid håp om at vi får skiløyper her før jul og romjulen, sier Morten Andreassen.

- Hva med barnefamilier som ønsker å ake?

- Det er fullt mulig å ake ved anlegget, svarer han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags