Gå til sidens hovedinnhold

Beslagla nesten 80.000 sigaretter på Svinesund

Artikkelen er over 3 år gammel

Tollerne på Svinesund har i løpet av helgen beslaglagt nærmere 80.000 sigaretter på grensa.

(Fredriksstad Blad)

Det største sigarettbeslaget ble gjort av tollerne ved den gamle grenseovergangen på Svinesund lørdag morgen. Der ble en svensk sjåfør avslørt med rundt 57.500 sigaretter i bagasjen.

– Sjåføren hevdet han var på vei til en bryllupsfest i Oslo. Ved en nærme undersøkelse av kjøretøyet fant vi store mengder sigaretter i flere søppelsekker inne i bilen, sier tollsjef Wenche Fredriksen.

Sjåføren ble tatt hånd om av politiet og kan vente seg en streng reaksjon for smuglerforsøket.

Søndag gjorde tollerne nok et stort sigarettbeslag på grensa – også denne gangen fra en svensk sjåfør som hevdet han var på vei til Oslo.

– Vi ante mistanke og valgte å undersøke bilen. I flere esker fant vi rundt 20.000 sigaretter, sier Fredriksen.

Også denne sjåføren ble tatt hånd om av politiet.

I løpet av helgen er det også gjort flere alkoholbeslag på grenseovergangene inn til Østfold. Søndag ble nok en svensk sjåfør stanset på Svinesund. Flere steder rundt i bilen, deriblant i hjulbrønnene, fant tollerne til sammen 366 liter vin, 204 liter brennevin og 16 liter øl.

Søndag kveld ble en polsk varebil vinket inn på Svinesund. I bagasjerommet fant tollerne en femlitersdunk med smuglersprit. Senere på kvelden ble en nordmann vinket inn da han forsøkte å passere grenseovergangen på fylkesvei 22 over Holtet. I bagasjerommet ble det funnet 98 liter øl, 87 liter vin og elleve liter brennevin.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.