Gå til sidens hovedinnhold

Høstens første smilefjeskontroll er utført - fire av fire fikk et smil

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden 1. januar 2016 har Mattilsynet med jevne og ujevne mellomrom undersøkt de hygieniske forholdene på spisesteder over hele landet.

Tanken bak ordningen er å informere forbrukerne om rutiner rundt hygiene, og resultatet presenteres som smilefjes, stremunn og sur munn.

8.000 restauranter og kafeer omfattes av ordningen. Kantiner, matservering på institusjoner, bensinstasjoner eller storkiosker er ikke med, skriver Mattilsynet på nettsidene sine.

Kokkeduo fikk godkjent på sin første kontroll

Høstens første storkontroll etter sommerferien ble gjennomført 6. september, og resultatene viser at de fire spisestedene som ble kontrollert, har rutinene i orden.

Kokkekollektivet åpnet dørene i mai i år, og deres første kontroll ble gjennomført allerede i sommerferien. 27. juli var inspektørene på plass, men driverne Haakon Selmer-Olsen og Robert Aksmo hadde ikke noe å frykte.

Les også

Haakon Selmer-Olsen: – Du kan si jeg ble kokk ved en tilfeldighet, og for 29 år siden var det ikke akkurat et yrke som ga status

De besto sin første kontroll og kan smykke seg med et smilefjes ved inngangsdøra til restauranten.

Dragon House var gjennom sin fjerde test 6. september og innkasserte sitt tredje smilefjes. De fikk en strekmunn i juli 2017.

Les også

Fem uker siden Kokkekollektivet åpnet: – Vi skal ansette flere


Smilefjes til italiensk og thailandsk mat

De nye eierne av Trattoria da Ernesto på hjørnet av Torget, har blitt testet for første gang. Men spisestedet har vært gjennom hygienekontrollen tre ganger før, og familien Citterio, som overtok driften i mai i år, kunne glede seg over sitt første og restaurantens fjerde smilefjes.

Les også

Møt de nye eierne av Ernesto

Forrige inspeksjon fant sted i mai 2017.

Det er fjerde og siste stedet som har blitt undersøkt den siste tiden, er Thinthan Thai Food. Også her var Mattilsynet innom 6. september, og restauranten som ligger i den gamle Fridheimkiosken i Marcus Thranes gate mottok sitt andre smilefjes i sin fjerde test.

Mattilsynets kontrollører ga spisestedet strekmunn 27. juli og 22. august i fjor, men siden 24. august 2017 har det vært smilefjes å se ved døra til thaimat-stedet.

Les også

Jubilanten – Vi vil gjøre noe annet. Hvor vi drar og hva vi skal gjøre, er uvisst. Vi pakker praktisk talt sekken og reiser, og ungene på 16 og 18 blir med

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.