Høstens første smilefjeskontroll er utført - fire av fire fikk et smil

VELLYKKET KONTROLL: Kokkekollektivet ved Haakon Selmer-Olsen og Robert Aksmo fikk smilefjes på sin første hygienekontroll fra Mattilsynet.

VELLYKKET KONTROLL: Kokkekollektivet ved Haakon Selmer-Olsen og Robert Aksmo fikk smilefjes på sin første hygienekontroll fra Mattilsynet. Foto:

Siden 1. januar 2016 har Mattilsynet med jevne og ujevne mellomrom undersøkt de hygieniske forholdene på spisesteder over hele landet.

DEL

Tanken bak ordningen er å informere forbrukerne om rutiner rundt hygiene, og resultatet presenteres som smilefjes, stremunn og sur munn.

8.000 restauranter og kafeer omfattes av ordningen. Kantiner, matservering på institusjoner, bensinstasjoner eller storkiosker er ikke med, skriver Mattilsynet på nettsidene sine.

Kokkeduo fikk godkjent på sin første kontroll

Høstens første storkontroll etter sommerferien ble gjennomført 6. september, og resultatene viser at de fire spisestedene som ble kontrollert, har rutinene i orden.

Kokkekollektivet åpnet dørene i mai i år, og deres første kontroll ble gjennomført allerede i sommerferien. 27. juli var inspektørene på plass, men driverne Haakon Selmer-Olsen og Robert Aksmo hadde ikke noe å frykte.

De besto sin første kontroll og kan smykke seg med et smilefjes ved inngangsdøra til restauranten.

Dragon House var gjennom sin fjerde test 6. september og innkasserte sitt tredje smilefjes. De fikk en strekmunn i juli 2017.


Smilefjes til italiensk og thailandsk mat

De nye eierne av Trattoria da Ernesto på hjørnet av Torget, har blitt testet for første gang. Men spisestedet har vært gjennom hygienekontrollen tre ganger før, og familien Citterio, som overtok driften i mai i år, kunne glede seg over sitt første og restaurantens fjerde smilefjes.

Forrige inspeksjon fant sted i mai 2017.

Det er fjerde og siste stedet som har blitt undersøkt den siste tiden, er Thinthan Thai Food. Også her var Mattilsynet innom 6. september, og restauranten som ligger i den gamle Fridheimkiosken i Marcus Thranes gate mottok sitt andre smilefjes i sin fjerde test.

Mattilsynets kontrollører ga spisestedet strekmunn 27. juli og 22. august i fjor, men siden 24. august 2017 har det vært smilefjes å se ved døra til thaimat-stedet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags