Skal bli «smartest» i Europa

SATSER:  Fra høyre: Dieter Hirdes, daglig leder Ole Gabrielsen og kommunikasjonsansvarlig i NCE Smart Energy Markets, Mette Magnussen. Arkivfoto

SATSER: Fra høyre: Dieter Hirdes, daglig leder Ole Gabrielsen og kommunikasjonsansvarlig i NCE Smart Energy Markets, Mette Magnussen. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Poenget er å skape et landslag innen teknologi for smarte byer og samfunnsarbeidet, sier haldenser Ole Gabrielsen.

DEL

Smart Innovation Østfold fra Halden blir med og utvikler Nordic Edge Expo i årene framover.

Det melder de to fagmiljøene i en pressemelding. Nylig ble en samarbeidsavtale underskrevet.

Konferansen Nordic Edge Expo skal bli en av Europas viktigste møteplasser for Smart city-markedet. Det skal et samarbeid mellom Stavanger-baserte Nordic Edge og Smart City-klyngen i Østfold sørge for.

Samler ressursene

Den skal strekke seg over de fem neste årene. Planen er at Smart Innovation Østfold skal bidra tungt i programarbeid, profilering og arbeidet opp mot sponsorer.

Det skal sikre at Nordic Edge Expo blir en av de ledende konferansene og møteplassene for smartteknologi i Europa, og dermed ledende i arbeidet med å gjøre europeiske byer til «smartbyer»

– Poenget er å skape et landslag innen teknologi for smarte byer og samfunnsarbeidet. Formålet er å endre måten offentlig sektor fungerer på. Vi ønsker at Nordic Edge skal bli den ledende Smart-konferansen i Europa.

– Istedenfor å konkurrere mot hverandre i Norge, så går vi sammen og lager den beste mulige konferansen i Stavanger, forklarer administrerende direktør Ole Gabrielsen til HA.

– Et unikt utgangspunkt

– Noe av grunnen til at vi kan ta det initiativet vi har gjort, er at NCE-klyngen vår har kjørt reelle piloter og prosjekter i flere kommuner. Dette er de to miljøene i Norge som har gjort mest konkret arbeid for smarte byer og samfunn.

– Når vi kan samarbeide løfter vi arbeidet mange hakk. Det gir oss et helt unikt utgangspunkt, fortsetter Gabrielsen.

Halden Arbeiderblad skrev nylig om Smart Innovation Østfolds arbeid med å effektivisere strømkapasiteten i Europas byer. Målet er å utvikle teknologi som kan gjøre byer, bedrifter og hjem smartere og mer energieffektive.

Dette kan få enorm innvirkning på verdens vern av miljø og ressurser. Selskapet har, sammen med 12 europeiske aktører, nylig landet Norges største Horizon 2020 EU-prosjekt innen energi, med en ramme på hele 125 millioner kroner.

Slagkraft internasjonalt

For eksempel jobbes det med en løsning som skal sikre at kapasiteten på Europas strømnett fordeles over hele dagen, fremfor at kapasiteten overbelastes når hele byer har behov for strøm samtidig. Som på morgenen før mange drar på jobb.

Det Halden-baserte fagmiljøet har altså allerede oppnådd oppmerksomhet internasjonalt. Nordic Edge Expo presiserer viktigheten av et samarbeid med Smart Innovation Østfold. Nettopp på grunn av forhåpninger om slagkraft på markedet internasjonalt.

– Vi er svært fornøyde med at Halden-miljøet blir med på laget.

Smart Innovation Østfold, med NCE-klyngen, representerer med sitt knippe av aktører ett av de viktigste miljøene innenfor Smart city i Norge, og er miljøet som har kommet lengst i å gå utenlands med sine produkter, sier Herbjørn Tjeltveit, daglig leder i Nordic Expo.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken