Det har vært enda et planlagt slagsmål i Halden mellom to 16-åringer:– 50 ungdommer så på slåsskampen

BEKYMRET: Monica Anstensen, leder for forebyggende avdeling ved Halden politistasjon, er bekymret. – Vi ser en utvikling den siste tiden i forhold til bruk av vold blant unge i Halden. Den aldersgruppen vi er bekymret for nå, er mellom 14 og 20 år, sier hun.

BEKYMRET: Monica Anstensen, leder for forebyggende avdeling ved Halden politistasjon, er bekymret. – Vi ser en utvikling den siste tiden i forhold til bruk av vold blant unge i Halden. Den aldersgruppen vi er bekymret for nå, er mellom 14 og 20 år, sier hun. Foto:

Monica Anstensen jobber i forebyggende avdeling hos politiet. Hun har tidligere uttalt seg til HA om at hun er bekymret for at unge bruker vold som underholdning. Nå skjer det igjen.

DEL

På søndag fikk politiet melding om at det var slåssing ved Gimle skole. Det viste seg å være en avtalt slåsskamp mellom to gutter på 16 år. De hadde over 50 tilskuere.

Bruker Snapchat

– Min store bekymring er at ungdommer bagatelliserer vold, sier Anstensen.

Hun forteller at video av slåsskampen ble sendt rundt på bildedelingstjenesten Snapchat, slik at over 50 unge dro opp til Gimle for å være tilskuere til slåsskampen.

Det er ikke lenge siden en lignende hendelse skjedde på utsiden av en ungdomsskole i Halden. Da ble ikke politiet tipset, men de fikk tilgang på video fra stedet i etterkant.

– På søndag ble vi tipset, og vi sendte ut en patrulje. Det var fortsatt mange ungdommer der da politiet kom, men de to som slåss hadde stukket av. Men denne gangen vet vi mye mer om hendelsen, sier Anstensen.

Følger opp saken nøye

Forebyggende avdeling har tatt kontakt med foreldrene til de involverte, men ønsker at så mange foreldre som mulig får vite om hva ungdommene driver med.

– Det store spørsmålet er hvem som tar initiativ til slåsskampene og hvor frivillig det egentlig er, sier Anstensen.

Hendelsen ved Gimle skole er ikke anmeldt, men politiet velger å følge opp saken nøye.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags