Endringer i ledelsen i flere Halden-skoler

NYE LEDERE: Ved flere av byens skoler har det skjedd endringer i skoleledelsen, enten knyttet til rektor eller assisterende rektor. Det dreier seg blant annet om skolene Låby, Os, Rødsberg og Kongeveien.

NYE LEDERE: Ved flere av byens skoler har det skjedd endringer i skoleledelsen, enten knyttet til rektor eller assisterende rektor. Det dreier seg blant annet om skolene Låby, Os, Rødsberg og Kongeveien.

Ved flere skoler i Halden har det vært utskiftninger i ledelsen. Her gir vi deg oversikten over forandringene i rektorsituasjonen i kommunen.

DEL

Ved Rødsberg ungdomsskole var det i forrige skoleår konstituert rektor.

– Rødsberg ungdomsskole har nå fått en ny rektor. Eller egentlig har de ikke fått ny rektor, men de har fått rektoren som har vært konstituert der i rundt ett år. Trine Lindquist Holmen er ansatt som ny rektor på Rødsberg ungdomsskole, sier Sjur Mørk som er fagleder skole i Halden kommune.

Endringer på Låby

Ved Låby skole har det også skjedd endringer i skoleledelsen.

Solveig Ringsell Martinsen, som var assisterende rektor ved Låby skole, har blitt rektor ved Borge barneskole i Fredrikstad.

– Der er det utlysning ute med søknadsdato 28. august. Nå er det en av lærerne som jobber ved Låby skole som fungerer som assisterende rektor. Hun heter Malin Moe, sier Sjur Mørk.

– Snarlig avklaring

Ved Kongeveien skole har Jostein Stø sagt opp sin stilling som rektor. Han jobber fram til 1. oktober i år.

– Kongeveien skal få ny rektor. Vi er i en prosess og det kommer en snarlig avklaring rundt det, sier Sjur Mørk.

– Vil stillingen som rektor ved Kongeveien bli lyst ut?

– Der vil jeg bare si at vi er i en prosess, svarer han.

Rektoren ved Kongeveien skole er også rektor ved Prestebakke skole. Dermed vil også skolen på Prestebakke få ny rektor i løpet av høsten.

Fortsatt konstituert

Ved Strupe ungdomsskole vil det fortsatt være konstituert rektor dette skoleåret.

– Der vil Mona Jigarp fortsatt være konstituert som rektor. Den stillingen er ikke lyst ut som fast ennå. Mona Jigarp var konstituert som rektor også forrige skoleår og skal være det dette skoleåret også. Det er den informasjonen vi sitter på nå, sier Mørk.

Ved Hjortsberg skole har assisterende rektor Sigrun Staal Hafstad fått innvilget permisjon dette skoleåret. I hennes fravær er Veronica Knigge blitt konstituert i denne stillingen.

– Ved Risum ungdomsskole har Inger Lind Edvardsen blitt ansatt som ny assisterende rektor. Hun har fungert i denne stillingen en stund, sier Sjur Mørk.

Ved Os skole ble det før sommeren ansatt ny assisterende rektor. Hun heter Ingjerd Andersen.

Attraktive stillinger

– Alt i alt har vi god kontroll på rektorsituasjon i Halden. Det er vår oppfatning fra kommunalavdelingen, sier han.

– Har det vært mange søkere til de siste ledige rektorstillingene i Halden?

– Det varierer fra stilling til stilling, men jeg oppfatter at dette er attraktive stillinger for dem som ønsker å jobbe med skoleledelse, svarer Sjur Mørk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags