Gå til sidens hovedinnhold

– Flaks at det ikke endte i katastrofe

Artikkelen er over 4 år gammel

Noen tente opp bål i Engevika og forlot det, mens det fortsatt brant.

Det opplyser grunneier Bjørg Molteberg til HA. Det var ektefellen hennes som oppdaget brannen tidlig søndag morgen.

– Han oppdaget at det luktet svidd i skogen ovenfor Vestre Engvika. Han gikk da ned til stranden og så at det brant friskt i tørt sjøsiv og lyng helt opp i skogkanten, og det hadde tatt fyr i stammen på et tre. Heldigvis fant han ei plastbøtte i strandkanten og fikk slukket brannen.

Senere fikk han kontakt med noen som hadde overnattet i en båt langs fjellet et stykke ut. De kunne fortelle at de hadde sett to ungdommer som hadde brent bål på kvelden. De hadde også sett at det var røk i bålet kl. 06

– Brannen ble oppdaget av grunneier ved 7-tiden. Det blåste pålandsvind fra sør og det hadde ikke gått lang tid til skogen hadde tatt fyr om den ikke var blitt oppdaget i tide, sier Molteberg.

Grunneieren anmoder folk om ikke å gjøre opp ild i strandkanten. Hele veien rundt Eskevikskogen går vegetasjonen helt ned i strandbeltet og det oppstår lett skogbrann.

– Det er et generelt forbud om å gjøre opp ild i utmarken, og grunneieren anmoder at folk som oppdager at det gjøres opp ild i utmark melder fra. Dette gangen var det bare flaks at det ikke endte med en katastrofe, sier Molteberg.

Kommentarer til denne saken