Tar i bruk sauejorde for å løse parkeringsproblemene på Skjærhalden: – Nå har jeg fått tillatelse for fem år til

Thorbjørn Karlsen fikser parkering for hyttefolk, som må sette bilen på Skjærhalden. Nå har han fått fornyet tillatelsen fra kommunen.

Thorbjørn Karlsen fikser parkering for hyttefolk, som må sette bilen på Skjærhalden. Nå har han fått fornyet tillatelsen fra kommunen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Thorbjørn Karlsen er parkeringshjelperen på Skjærhalden. Kommunen har fornyet tillatelsen til å leie ut sauebeitet til p-plasser for hyttefolk.

DEL

(Fredriksstad Blad) Lokalpolitikerne strides om i hvilken grad det er manko på parkeringsplasser på Skjærhalden. Den store parkeringshallen i fjellet som Arild Åserud har initiert, er derfor politisk død. Problemløseren er i stedet pensjonert banksjef og sauebonde Thorbjørn Karlsen, som leier bort en del av eiendommen sin til parkering for hyttefolk på de østre øyene. Problemet er bare det at kommunen har tidsbegrenset  dispensasjonen som  Karlsen har fått for å drive parkeringsvirksomhet på eiendommen sin.    

– Jeg har fått ny avtale med kommunen for fem år til. De var litt vriene, men det finnes ikke alternative parkeringsplasser. Nå får jeg bruke tre mål til parkering. Det gir plass for 100 biler, sier Thorbjørn Karlsen.

Har funnet plass til alle

Dermed er parkeringsproblemet på Skjærhalden løst for denne gang.

– Jeg har funnet plass til alle som har stått på venteliste. Men nå er det fullt. I øyeblikket har jeg ingen flere faste parkeringsplasser å tilby, sier Karlsen.       

Men Karlsen er klinkende klar på at kommunen egentlig ønsker at han skal sette ut boligtomter, og ikke at han skal drive med parkeringsplass.   

– Jeg har fått dispensasjon til å bruke området mitt til hytteparkering. Kommunen ønsker egentlig at jeg skal sette ut hustomter. For min del synes jeg det er greit nok med parkering. Men det er også behov for hustomter, så snart må jeg nok tenke i den retningen, sier Karlsen.

  Havnet i klemma

Karlsen forteller at det for det meste er hytteparkering han driver med, men at det også er noen få plasser for tilfeldige besøkende.

Veldig mange hytteeiere på de østre øyene havnet i klemme da kommunen for få år siden kuttet i tilbudet om langtidsleie av offentlige parkeringsplasser.

Karlsen forteller at han har redusert saueholdet sitt, og tidligere har han fortalt at han har valgt å flytte litt på sauene for å tilby parkering på Skjærhalden. Karlsen driver med med et høyst begrenset antall sauer på hobbybasis.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags