Lørdag kveld røk Aune Sand ut av «Skal vi danse». To døgn senere, mandag kveld, ble det klart at konkurrenten Frank Løke er ute av Skal vi danse, og får heller ikke delta i «Kjendis søker kjæreste». Det melder TV 2.

Om Løkes avgang betyr comeback for Sand, ville ikke TV2 svare på mandag kveld.

 – Hvem som kommer inn igjen, vil vi komme tilbake til, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV2 til Fredriksstad Blad.

– Så det er ingen automatikk i at sist utslåtte deltager kommer inn igjen når en annen går ut?

– Det er noe vil holder på og vurderer akkurat nå. Det blir klart i løpet av morgendagen, sier Dahl.

Avgjørelsen om å ta ut Løke, ble tatt etter hans stunt under fredagens episode av Skal vi danse. Da danset Løke kun iført et glitrende, rødt boratkostyme.

Verken produsentene, dommerne, programlederne eller de andre deltakerne visste om stuntet på forhånd. Løkes dansepartner, Tone Jacobsen, visste heller ikke om at Løke hadde planlagt å stille nærmest naken på scenen.

– Vi har valgt å ta Frank Løke ut av Skal vi danse-konkurransen etter en helhetsvurdering. Både helgens stunt som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, og legger til:

– Vi har også et ansvar for dansernes partnere. Frank Løke angrer ikke og mer enn antyder at han vil fortsette med ulike påfunn, eller å «sjokkere», som han selv sier.

Såret og skuffet dansepartner

Stuntet skapte umiddelbart sterke reaksjoner, og dansepartner Jacobsen beskrev det hele som flaut. Hun var såret og skuffet etter sendingen.

Umiddelbart etter nakensjokket gikk hun rett i samtaler og krisehjelp med TV 2.

- Jeg ble dratt bort med en gang for å få krisehjelp, sier Jacobsen til Nettavisen søndag.

Etter hendelsen har danseren vurdert å trekke seg fra programmet, men nå er det altså Løke som har fått beskjed om at han ikke får fortsette.

- Jeg vurderer fortsatt om jeg skal trekke meg, og vet ikke om jeg stille på parketten neste lørdag. Det ligger fortsatt på bordet. Trolig tar jeg en endelig avgjørelse i midten av den kommende uken. Det som skjedde har vært et sjokk for mange, sa Jacobsen søndag kveld.

Deler Instagram-bilde

Utover at Løke ikke skal ha gitt uttrykk for å angre på opptreden, reagerer TV 2 i tillegg på måten han omtaler Jacobsen på på Instagram.

Der har han lagt ut et bilde av seg selv og Jacobsen, hvor han blant annet skriver: «Det er så mye galt, men alikavel så mye riktig med dette bildet».

Løke skal ha uttalt til TV 2 lørdag kveld at han hadde dårlig samvittighet for å holde stuntet hemmelig, og at han så at Jacobsen var preget av det. Han skal også ha uttalt at han hadde forståelse for Jacobsens reaksjon.