Granli er leder i Arbeidernes Jeger- og fiskerforbund (AJFF) som arrangerte konkurransen Sjøørret på grensen i helga.

Startskuddet gikk midnatt mellom 1. og 2. april, og det var flere som hadde tilbrakt mange konkurransetimer med fiskestanga, da de samlet seg i AJFFs lokaler på Høvleriet lørdag kveld.

 

Tre vinnere

Det ble kåret tre vinnere, og Mats Johannesson fra Nössemark og medlem i AJFF gikk altså av med seieren.

– Du vant med klar margin, sa Granli til Johannesson som dro i land en fisk målt til 63 centimeter.

I kvinneklassen vant Ellen Tveter fra Skjeberg med en fisk på 48,5 centimeter.

Martin Berggren Nilsen fra Sarpsborg tok seieren i juniorklassen mens Linus Bjørnstad (13) og lillebror Lucas (8) fra AJFF tok henholdsvis andre- og tredjeplass.

 

– Jeg syns fisking er gøy. Pappa driver med det, så vi fisker ganske ofte. Men det blir kjedelig når det ikke biter, sier Lucas.

Storebror Linus forteller:

– Jeg fisker litt nesten hver uke. Om vinteren er det mest isfiske, og om sommeren fisker jeg hele tida. Da er vi mye på sjøboden vår i Sponvika. Jeg har fiska siden jeg var tre år. Pappa har fiska hele livet, og han tar oss med ut.

– Stort sett slipper vi fiskene ut i vannet igjen, men er det en fin matfisk over 45 centimeter, tar jeg den med hjem.

Håper å utvide

Det er fire år siden forrige gang AJFF hadde denne typen konkurranse, og Per Magnus Stenbock fra arrangørgruppa forteller at de håper å utvide allerede neste år.

– Sjøørretfiske er veldig populært og miljøet på Østlandet har vokst seg stort. Vi håper på sponsorer som kan hjelpe oss på veien, sier han.

123 Friluft og Gilstedt jakt, fiske og friluftsliv er allerede godt inne på sponsorsiden, og Gilstedt holdt butikken ekstra åpen på lørdag for å kunne bistå deltakerne ved behov.

— Vi håper å kunne invitere til en hel helg neste år, sier Stenbock.