Siste frist for hjertestarter

- Vi har plukket ut fem finalister, og HAs lesere kan nå avgjøre hvem som skal får en slik hjertestarter samt et kurs i brukenfor inntil 10 personer, sier (fra venstre) Marius Nybø og Jørgen Olsen fra Trygg Arena og initiativtaker Rune Andersen i Østfold Veiservice. Foto: Øivind Kvitnes

- Vi har plukket ut fem finalister, og HAs lesere kan nå avgjøre hvem som skal får en slik hjertestarter samt et kurs i brukenfor inntil 10 personer, sier (fra venstre) Marius Nybø og Jørgen Olsen fra Trygg Arena og initiativtaker Rune Andersen i Østfold Veiservice. Foto: Øivind Kvitnes Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Du kan bestemme hvem som fortjener en hjertestarter. Men du har kort tid igjen.

DEL

Fristen for å gi din stemme løper nemlig ut 1. april.

4. januar i år spurte Rune Andersen i Østfold Veiservice og Fredrikstad-firmaet Trygg Arena om hvem som ønsket seg en hjertestarter. De har allerede delt ut tre maskiner - med tilhørende kurs - i Østfold. Nå ønsket de å gi en også til Halden, og de ba om søknader.

Mange interesserte

– Responsen var god, og vi fikk inn mange og velbegrunnede søknader om en hjertestarter da fristen gikk ut 15. januar, sier Rune Andersen og Jørgen Olsen i Trygg Arena.

– På bakgrunn av disse har vi kommet fram til et finaleheat på fem, og vi ønsker nå at folk i Halden skal hjelpe oss med å kåre vinneren, sier de.

Finalistene

De fem finalistene er som følger:

1. Halden historiske Samlinger som særlig ønsker å bruke hjertestarteren i forbindelse med ulike arrangementer i Fredrikshalds teater. Disse besøkes av flere tusen mennesker i året, og i søknaden forteller de at de har opplevd sitausjoner der en hjertestarter hadde vært en stor trygghet.

2.Gimle Idrettsforening som lenge har ønsket seg en hjertestarter på grunn av mange ulike trim- og treningsarrangementer på Venåshytta i løpet av året. Det skjer noe på hytta nesten hver dag, og ikke minst er den et yndet utfartssted for mange haldensere.

3.NMK Aremark er den tredje finalisten som vil bruke en hjertestarter i forbindelse med Brekka motorbane. Der arrangerer klubben årlig fire-fem løp som samler mange tusen tilskuere. I tillegg trenes det på banen to dager i uka fra mai til november.

4. Cardio Club Halden er en relativt ny forening som retter seg spesielt mot trening for hjertesyke. Klubben har to-tre ukentlige treninger på Øberg, og målet er å bygge om en slagkraftig forening for å forbedre den enkeltes helse gjennom tilpasset trening. Klubben mener en hjertestarter vi bety en stor trygghet i dette arbeidet.

5. Risum ungdsomsskole har en gymsal som brukes 31 timer i uka av skolens 300 elever og dessuten av flere klubber på kveldstid. Det er mange som bruker salen, og skolen ser et behov både for skolen selv og andre. På grunn av Haldens økonomi har de ikke penger selv, men et elevdiskotek innbrakte 3.000 kroner nettopp til hjertstarter. Disse pengene er man villige til å bruke på ekstra opplæring.

Du bestemmer

– Knapp økonomi er også i Halden noe som går igjen for at lagt, foreninger og andre velger bort å anskaffe hjertestarter. Nå vil i hvert fall én av disse få ønsket oppfylt. Hvem av dem det blir, er opp til HAs lesere. Vi inviterer dem til å gi sin stemme til den av kandidatene de ønsker skal få hjertestarteren.

Frist for å avgi stemme er 1. april.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags