– Opera? Med dere?

– Hvorfor ikke, kommer det med et lekent smil fra Salmon-sjef Freddy Holm.

Les også: Salmon Smokers briljerte også utendørs

Mange gjester

– Det blir flere enn oss. Dag Erik Johansen fra Athletic Sound i Halden åpner kvelden med lydkulisser på gitar. Han har jazzbakgrunn. norsk-amerikanske Signe Marie Rustad følger på.

– Vi har gjesteartistene Askil Holm, Halden Electric (Anders Svendsen) og Hege Brynildsen.

– Dere har begge t-trøyer med det legendariske, amerikanske bandet Grateful Dead. Hvorfor?

– Konsertkvelden skal bli litt i den ånden. Litt hippie. Litt flytende musikk. Den blir rett og slett litt annerledes. Det er jo så mye singer/songwriters ellers i byen, så dette blir i Dead-ånden, smiler Freddy.

Aasmund Kaldestad

Les også: Hør Kaldestad synge

– At det er opera på Rød Herregård er ingen sensasjon. At fire, rocka gutter byr på opera er i hvert fall overraskende!

Freddy sier: – Christer Bryntesen (ansatt på Siste Reis, jour. anm.) sa i mai, etter at vi som alltid hadde spilt «Coconut» som avslutningslåt; «Det eneste som mangler nå er en operaversjon». Da ringte jeg til Aasmund Kaldestad. Han sa øyeblikkelig: «Klart jeg blir med på dette!»

Derfor blir det et unikt samarbeid. Kaldestad tilhører klassisk baserte Tenorane. «Coconut», av amerikanske, avdøde Harry Nilsson, er en gøyal og crazy låt. Den har nærmest endeløs varighet, når de fire Salmon-gutta drar og drar i nøtta. For øvrig blir det som alltid, egne versjoner av låter fra The Beatles, Neil Young, Bob Dylan og en god del andre.

Tittelen på plakaten er «The Never Ending Mind Expanding Coconut Experience».

Travle gutter

Omar og Freddy er som alltid musikkopptatte gutter.

– Forrige uke var Terje Støldal, Hege og jeg med i Paal Flaatas konsert i Vesterålen. Og det blir Onkel Tuka med flere i Sponvika lørdag, sier han Østli.

– Henning Kvitnes og jeg har flere konserter i sommer. I høst blir det innspillinger med først Trond Andreassen (tidl. Ricochets), og en juleplate med Veronica og Elias Akselsen, sier herr Holm om sitt Kleiva Studio. Men aller først: «Coconut»!