I fire dager er rundt 300 ungdommer fra hele Østfold samlet i Halden. De bruker slutten av høstferien på å treffe og ha det gøy sammen med nye og gamle venner.

- Det skal mye til for at jeg går glipp av dette. Jeg står enkelt over hytteturer og andre høstferieaktiviteter for å få med meg dette, konstaterer Silje Næss (16).

Venninnen Ann-Celine Brekke (17) nikker.

- Dette er høydepunktet, sier hun.

Sover på Risum

Høydepunktet består av aktiviteter, møter, seminarer, venner og masse sosialt. Break Through har blitt arrangert i over 15 år, og de siste årene har ti menigheter i Østfold gått sammen om det årlige ungdomstreffet. Pinsemenigheten Salen er en av dem, og årets Break Through går av stabelen på Salen.

- Siden vi har mange ungdommer som kommer utenbys fra, har vi organisert overnatting på Risum videregående skole, forteller Markus Branum Nilssen.

Han er med som frivillig og har ansvaret for de andre medhjelperne under Break Through.

Arrangør er Ungdomssamarbeidet i Østfold.

- Nesten alle er her

Fredagen ble brukt til paintballspilling, seminarer med temaene misjon, ny generasjon og ungdom, sex og kjærlighet, og til ungdomsmøter. Kveldens møte samlet alle ungdommene på Salen til et sceneshow med bra lyd- og lysanlegg. Fullt band og flere sangere bidro til å løfte stemningen.

- Vi treffer igjen venner fra de andre kommunene hvert år, og så treffer vi mange av vennene våre fra Halden. Nesten alle er her. Det sosiale er en stor del av arrangementet, forteller Ann-Celine og Silje.

- Ble tatt godt i mot

Ann-Celine har vært med i Pinsemenigheten Salen i fem-seks år.

- Jeg var med i en annen menighet før, og så var det en kamerat som tok meg med hit og introduserte meg for ungdomsmiljøet. Jeg ble tatt godt i mot med en gang, forteller hun.

Silje har vært på Salen så lenge hun kan huske.

- Faren min er pastor her, forklarer hun.

- Jesus er felles for alle her

Begge jentene går på Halden videregående skole avd. Porsnes. Vennegjengen på skolen er stort sett den samme som på Salen.

- Det er ikke så stort ungdomsmiljø i Halden med bare to videregående skoler, så de fleste man omgås på skolen, treffer man her, forklarer Silje.

Verken hun eller Ann-Celine føler noe press fra andre ungdommer når det gjelder å være kristen.

- Jeg er åpen om det på skolen, og har fått aksept for det. Det er ikke noe problem, understreker Ann-Celine.

- Vi er oss selv. Det er helt naturlig for oss å være kristne. Her på Salen og Break Through er det Jesus som er felles for alle. Ellers er vi forskjellige som alle andre ungdommer, fortsetter Silje.

- Vil skape trygg møteplass

Markus Branum Nilssen og to andre frivillige, Lea-Sofie Lie og Tanja Johannesen, er med på å bidra til at alt går som det skal.

- Det er ungdommer her fra 13-årsalderen og oppover. Flesteparten går på ungdomsskolen og videregående, forteller Markus.

Størstedelen av dem som deltar på Break Through, er med i menigheter, men det er ikke noe krav for å være med.

- Vi arrangerer dette for å skape en trygg og fin møteplass hvor vi prater om Jesus. Målet er å skape sunne vennegjenger og gode holdninger, forklarer Markus, Lea-Sofie og Tanja.

Lørdagen går med til blant annet volleyball- og fotballturneringer på Remmen.