Gå til sidens hovedinnhold

Hun kan vinne 100.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Safia Abdi Haase, Dagfinn Enerly eller Sten Johnny Helberg. En av disse tre kan vinne Østfoldprisen 2017.

Nå kan du stemme på din favoritt. Avstemningen er åpen til og med 19. november.

Du stemmer HER.

Petter Solberg

Petter Solberg var den første vinneren. Etter det har både forfattere, artister, idrettsutøvere, fredsarbeider og en revydronning vunnet prisen.

Østfold fylkeskommunes hederspris deles ut til en østfolding som har gjort en spesiell innsats for fylket. Prisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som bor i eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold.

Prisen deles ut en gang i året og er på 100.000 kroner, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av en Østfoldkunstner.

Selve utdelingen skjer under den siste samlingen i året til Østfold fylkesting.

Les også

Foreslått til Østfoldprisen

 

Finalistene

Inspirator, hjelpetrener og foredragsholder Dagfinn Enerly er en av finalistene.

Dette skrives det om han: – Dagfinn Enerly markedsfører Østfold på en positiv måte, ved blant annet å arrangere fotballskole, være hjelpetrener og holde foredrag. På en god måte viser han at livet ikke er over, selv om man blir rammet av ulykker. Enerly har sittet 12 år i rullestol. Den tidligere fotballspilleren ble lam fra halsen og ned etter at han brakk nakken under en fotballkamp i 2005. I september i år ble han førstemann som gjennomførte Oslo Maraton i elektrisk rullestol. – Det dreier seg om å aktivt velge livet. For meg er det viktig å bevise at ingenting er umulig selv om man sitter i rullestol. Alt sitter mellom ørene. For meg er det livskvalitet å komme seg ut i frisk luft og møte mennesker, har Enerly fortalt mediene.

Ridder og integreringsildsjel Safia Abdi Haase bor i Halden og er også en av kandidatene.

Om henne skrives det: – Fra hun kom som kvoteflyktning til Norge i 1992 har Safia Abdi Haase gjort en fantastisk jobb for integrering, kulturforståelse og likeverd i det mangfoldige, nye norske samfunnet – og ikke minst arbeidet utrettelig i kampen mot kjønnslemlestelse. Hun sitter i styret i Plan Norge, er ridder av 1. klasse St. Olavs Orden og har fått Amnestyprisen. De som kjenner henne, sier at Safia en varm og god person som gir alt av seg selv, både i Halden, hvor hun bor i dag, og i Norge og Somalia. Hun er en ofte brukt foredragsholder, bygger nettverk, hjelper enkeltpersoner og arrangerer Multiculturafestivaler for å bekjempe fremmedfrykt og vise mangfoldet. Safia betegner seg selv som «#8221;ferdig vandret»#8221; innvandrer – hun er kommet for å bli.

Kystlotteriets ildsjef Sten Johnny Helberg er den tredje finalisten.

Om han skrives det: – Sten Johnny Helbergs store engasjement for renere strender og kjærligheten til Østfoldkysten og Ytre Hvaler nasjonalpark, var starten på ideen til Kystlotteriet. Det innovative klimatiltaket oppmuntrer barn og voksne til rydding i skjærgården, og mange er allerede blitt inspirert og motivert til dugnad. Ved å plukke søppel, feste en brikke til søppelposen som hentes av Skjærgårdstjenesten, er folk med i trekningen av penger og andre premier. Helbergs «lotteri»-tanke har spredt seg til flere fylker, og det jobbes for å få statlig støtte. Sten Johnny Helberg har satt forurensingen i havet og i kystlandskapet på kartet både i Østfold, nasjonalt og internasjonalt.

Kommentarer til denne saken