Russebuss vil skape fest for barna - deler ut gratis is

VIL GLEDE BARNA: F.v.: Konrad Dubinski, Niklas Fjellstad og Gabriel Kinn er tre russ som tilhører den tøffe russebussen Tordenskjold 2018. Den kan alle barn på Tistedal stadion få sitte på med lørdag. I tillegg deler dem ut gratis is, som de selv spanderer.

VIL GLEDE BARNA: F.v.: Konrad Dubinski, Niklas Fjellstad og Gabriel Kinn er tre russ som tilhører den tøffe russebussen Tordenskjold 2018. Den kan alle barn på Tistedal stadion få sitte på med lørdag. I tillegg deler dem ut gratis is, som de selv spanderer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med fotballderbyet og rivaloppgjøret mellom TTIF og Idd SK på Tistedal stadion i morgen lørdag, ønsker russebussen Tordenskjold 2018 å dele ut is som de spanderer på barna, og «rulle» med dem etter kampen.

DEL

Å «rulle» med en russebil eller russebuss har blitt svært så populært. Man kjører en strekning, gjerne med populær elektronisk musikk durende ut fra høyttalerne.

– Vi gjør dette av flere grunner. Vi leser så mye negativt i riksavisene om russen, og vi vil vise at slik er ikke vi i vår by Halden. Oslo-russen kan ikke sammenlignes med oss. For dem betyr russetida noe helt annet, og mange negative hendelser skjer dessverre med russen i storbyene. Vi vil nå gjøre noe positivt. Få folk til å komme på kampen, og glede barna, sier initiativtaker og organisator Sebastian Lilleby.

Is og klistremerker

– Hvordan legger dere opp løpet i morgen, Lilleby?

– Kampen starter klokka 15.00. Fra 14.00 kommer bussen vår og vi som eier den, til å stå klare på parkeringsplassen ved Tistedal stadion. Vi har ordnet så vi får holdt all isen kjølig. Dette er noe vi spanderer på barna fra vårt eget budsjett. Brått er det 100 is vi deler ut, og skulle ikke det være nok, så er veien kort opp til Rema i Tistedal sentrum. Skulle vi derimot få mer enn nok, så har vi is vi kan spise opp selv, sier 19-åringen og ler.

– Klistremerker og russekort vil også bli delt ut, sier en forventningsfull Sebastian Lilleby.

Han spiller selv for Idd Sportsklubb. Han er nå omskolert fra keeper til midtbanespiller og meldte overgang til de blå i vinter, men har ikke fått entret banen i år grunnet en langtidsskade.

Vertene TTIF annonserer på Facebook at all russ i russeklær slipper gratis inn på kampen lørdag. Gratis inngang er det også for aktive medlemmer under 18 år i TTIF og Idd, som har på seg TTIF-tøy eller Idd-tøy.

I russebussen tur/retur Gimlekrysset

– Vi håper selvsagt at mange andre russ enn oss på Tordenskjold 2018 kommer også. Da er det mange russekort å hente for barna. Vi tenker også på det sportslige. På storkampen. At dette initiativet skal trekke mange barn med familie og venner til Tistedal stadion.

– Så var det det med rullingen. Hvordan planlegger dere det? 

– Det vil foregå etter kampen. Da kommer vi til å kjøre barn fra stadion og opp til Gimlekrysset, og kjøre tilbake til stadion igjen. Vi vet jo ikke hvor mange barn som vil være med på dette, men vi lover at vi kommer til å rulle fram og tilbake til det ikke er noe behov mer. Vi har skaffet bussjåfør til dette, og vi blir fem russ med per tur. 23 barn har vi plass til per runde, svarer han. 

*

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags