– Makan til sprøyt. Selvfølgelig er det en politisk sak!

TAR SAKEN: – Det er sikkert mange som har godt av trening på å ta buss, men da må det være tilrettelagt og fagfolk involvert. Det kan godt være at slik tilrettelegging blir vel så dyrt som å ha en kommunal minibuss, mener Arve Sigmundstad. Arkiv.

TAR SAKEN: – Det er sikkert mange som har godt av trening på å ta buss, men da må det være tilrettelagt og fagfolk involvert. Det kan godt være at slik tilrettelegging blir vel så dyrt som å ha en kommunal minibuss, mener Arve Sigmundstad. Arkiv.

Artikkelen er over 3 år gammel

Gruppeleder Arve Sigmundstad i Arbeiderpartiet reagerer på at ordføreren mener fjerning av minibussen til rus- og psykiatrisyke ikke er en politisk sak. – Makan til sprøyt, sier han.

DEL

- Selvfølgelig er det en politisk sak. Det er konsekvenser av politisk vedtatte budsjettkutt. Selvfølgelig kommer vi til å følge denne saken opp i kommunestyret på torsdag. sier Arve Sigmundstad til Halden Arbeiderblad.

Tror på brukerne

Sigmundstad har lest brevet fra brukerne, og deres begrunnelser for å beholde minibussen. Deres argumenter og opplysninger er årsaken til at Arbeiderpartiet vil ha denne saken til politisk behandling. Dette handler og rus- og psyiatrisyke mennesker.

Ber rus- og psykiatrisyke om å ta bussen

I brevet skriver de også:  "Det er imidlertid vedtatt at Aktivitetssenteret ikke lenger skal tilby brukerne transport. Senteret har til nå disponert en minibuss som har vært brukt til å frakte brukere med transportbehov, til og fra senteret, og til utflukter. Dette tilbudet ser ut til å falle bort allerede fra 7. mars. Senteret skal visstnok få en personbil som skal brukes av de ansatte til innkjøp o.l. Det er vel og bra, men hjelper ikke oss som har transportbehov.

Det er jo slik at ikke alle bor i sentrum. Noen av disse har psykiske problemer, f.eks. angst, som igjen fører til at de ikke kan bruke vanlig buss. Noen har også fysiske begrensninger som er til hinder for å bruke ordinær kollektivtransport. For disse vil bortfallet av transporttilbud kunne bety at deltagelse på Aktivitetssenteret i praksis er uaktuelt. Det synes vi er mer enn beklagelig.

Den har vært brukt til utflukter og turer. Vi har bl.a. vært på shopping, museumsbesøk i andre østfoldbyer, badeturer, og blitt fraktet ut for å kunne være en dag i skog og mark. Dette siste er ikke minst aktuelt nå som vi flytter til sentrum.

Svært få av oss har egen bil. Tilbudene som vi har fått gjennom Aktivitetssenteret er veldig kjærkomment. For mange av oss er det den eneste muligheten vi har til «å komme oss ut» en gang iblant. På generell basis kan man si at minibussen har vært et godt redskap for sosial trening".

Tilrettelagt trening på å ta buss

Til ordførerens og administrasjonens påstander om at de kan trene på å ta vanlig buss i stedenfor, uttrykker Arve Sigmundstad:

– Det er sikkert mange som har godt av trening på å ta buss, men da må det være tilrettelagt og fagfolk involvert. Det kan godt være at slik tilrettelegging blir vel så dyrt som å ha en kommunal minibuss, mener han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags