Til helgen arrangeres gatebilfestivalen på Rudskogen Motorpark i Rakkestad. Statens vegvesen går nå ut og oppfordrer folk til å ha i bakhodet at mange kommer kjørende til Rakkestad for å delta på Gatebil. Det innebærer kø, særlig på ferjesambandet Moss – Horten, riksveg 19 gjennom Moss og langs riksvei 111 i Sarpsborg.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- og Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreffet på Rudskogen søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på køer og kjøre forsiktig, sier Arne Bjørklund i Statens vegvesen til Smaalenene.

LES OGSÅ: Nikolai (12 år) trives best i 160 km/t

Basert på tidligere erfaringer tror han de fleste besøkende kommer til å kjøre E6 ned til Sarpsborg og så oppover på riksvei 111.

– Dere i Indre Østfold må nok også forvente økt aktivitet på veiene i helgen. Noen kommer nok til å kjøre via E18 og riksvei 22. Så skal du på hytta eller noe annet kan det være lurt å ta en annen vei enn den gjennom Rakkestad, sier Bjørklund til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Caroline: - Hjertet banker når kjæresten kjører

– Erfaringsmessig kan det også bli ventetid for å komme med på ferjene denne helga. Det er derfor lurt å beregne ekstra god tid, sier Øyvind Lund i Bastø Fosen.