Nå er Rokkeveien forkjørsvei

BLIR FORKJØRSVEI: På Rahaugen der Rokkeveien og fylkesvei 22 skiller lag, blir det nå forkjørsvei helt fram til Borgenhaugen i Sarpsborg.

BLIR FORKJØRSVEI: På Rahaugen der Rokkeveien og fylkesvei 22 skiller lag, blir det nå forkjørsvei helt fram til Borgenhaugen i Sarpsborg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra og med fredag 13. oktober ble fylkesvei 599 forkjørsvei.

DEL

Statens vegvesen har fra og med fredagen endret kjøremønsteret på Rokkeveien. Endringen gjelder fra Rahaugen der fylkesvei 22 går videre til Rakkestad, og fram til fylkesvei 118 på Sandbakken i Sarpsborg.

Forkjørsretten gjelder ikke fra Brødløs til Rahaugen selv om Rokkeveien starter allerede der.

– Skal skape bedre flyt

– Hensikten med å gjøre denne veien om til forkjørsvei er først og fremst å skape bedre flyt i trafikken og forenkle vikepliktsforholdene. Dette skal bidra til å redusere antallet konflikter og ulykker i veikryss, sier Raymond B. Larsen i Statens vegvesen.

I følge veivesenet viser analyser at omregulering til forkjørsveier reduserer antall ulykker og skadde personer. Det er særlig antallet fotgjengerulykker som går ned.

– Trafikanter som skal krysse eller kjøre inn på den nye forkjørsvegen må være oppmerksomme på at de har vikeplikt fra og med oppgitt dato, melder Statens vegvesen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags