Gå til sidens hovedinnhold

Pengegave gjør det mulig å fullføre viktig restaurering på Rød herregård

Artikkelen er over 3 år gammel

I februar besluttet Stiftelsen UNI å innvilge 200.000 kroner til omlegging av taket til Vognremissen på Rød Herregård.

Dette skriver stiftelsen i en pressemelding. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner om mennesker og fortidsminner.

Ønsker å formidle herregårdens dagligliv

Det har foregått et stort prosjekt med omlegging av Rød Herregårds tak, og takene over Vognremissen er de eneste som ikke er ferdig renovert.

Vognremissen ble bygd på slutten av 1800-tallet. Den er som en sammenhengende fløy, blant annet med stall for herskapets hester og stallmesterbolig.

På grunn av at Østfoldmuseene i framtida ønsker å fokusere mer på å formidle herregårdens dagligliv og hverdagen til dem som arbeidet der, er denne bygningen svært sentral.

 

Støttespillere

– Vi har hatt et mål om å gjennomføre full restaurering på herregården. Takket være denne pengesummen ser det ut som om dette er noe vi kan klare, sier Gunn Mona Ekornes, direktør ved Østfoldmuseene.

Restaureringen koster til sammen 700.000 kroner, og i tillegg til pengene fra Stiftelsen UNI har også Berg Sparebank støttet med samme sum.

– Det er veldig fint å se at vi har så gode støttespillere, som også ønsker å bevare viktige kulturminner, sier hun.

Hovedhuset på Rød Herregård er fredet, og i tillegg er mange enige om at driftsbygningene og hage- og parkanlegget også er svært viktig å verne om.

– Vi føler oss veldig heldige og optimistiske, og skal sette i gang med restaureringen til våren, sier hun.

Kommentarer til denne saken