I den forbindelse er kulturarbeider Henrik Næss Diesen på jakt etter bilder, lydfiler, videoklipp, plakater og historier.

Låne

– Vi har et veldig stort ønske om å få låne det, hvis noen vil dele det med oss, sier han.

Næss Diesen opplyser at den første konserten i fjellet var 1. november i 1995.

– Da spilte The Poppets, Basement Brats og Horny Håkon and his Dragster Boys, som var en forløper til Onkel Tuka. Siden den gang har mange band vært innom og øvd og spilt, sier han.

Og det er bilder, lyd og historier fra øvingene og konsertene som Henrik Næss Diesen er på jakt etter.

Utstilling

– For vi skal sette opp en utstilling i sammenheng med en jubileumskonsert 31. oktober. Programmet er ikke helt spikret, med det blir en blanding av gamle travere samt unge og lovende musikere, sier han og tillegger:

– Det som sendes inn kan bli brukt i utstillingen på huset, og bli publisert på vår nettside og Facebookside. Hvis du har noe spennende på lur ta kontakt: henrik@rockehuset.no.

1995

Rockehuset flyttet inn i Rødsberget i løpet av 1995 etter at det gamle rockehuset i den gamle Møllermesterboligen ved Kaken ble nedlagt.

– Det er sikkert noen som har bilder og historier fra den gang. Dessuten var det ikke alle som ville ha rockemusikk i et tilfluktsrom, men vi har fått mange positive tilbakemeldinger siden den gang. Her kan vi spille høyt uten at noen hører det, sier Henrik Næss Diesen.

– Vet dere hvor mange band som har vært her i 20 år?

– Nei, vi har ingen aning. Det skulle vært artig å få lagd en slik oversikt. Nå er det i hvert fall cirka 15 band som øver her to ganger i uka, sier han.