Forkastet anken til tidligere Uniol-direktør fra Halden

Den tidligere Uniol-direktøren fra Halden får ikke fremmet saken sin for Høyesterett.

Den tidligere Uniol-direktøren fra Halden får ikke fremmet saken sin for Høyesterett. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Halden-direktøren anket dommen på to års fengsel i forbindelse med grov tollunndragelse. Nå har Høyesterett forkastet anken.

DEL

Det skrev E24 tirsdag.

39-åringen fra Halden, ble tidligere i år dømt til to års fengsel i forbindelse med grov tollunndragelse. Halve straffen gjøres betinget.

Borgarting lagmannsrett har tidligere forkastet anken, nå har også Høyesterett besluttet å ikke fremme ankesaken.

Dermed er dommen rettskraftig.

Uriktige sertifikater

Ifølge tiltalen skal haldenseren som daglig leder i Uniol i Fredrikstad ha fått speditøren til å utstede uriktige sertifikater på vegne av Uniol for eksport av biodiesel til kunder i EU.

Kundene i EU som benyttet EUR-1 sertifikatene ved innførsel av biodiesel, skulle vært ilagt en innførselstoll tilsvarende 33 millioner norske kroner, ifølge tiltalen.

Fikk ikke personlig utbytte

– Selv om tiltalte ikke har hatt noe direkte utbytte av handlingene og heller ikke var den som aktivt utførte tollunndragelsen, var han en viktig brikke for at tollunndragelsen kunne gjennomføres, skriver tingretten i dommen.

Retten mener haldenseren har medvirket til tollunndragelse, fordi han trengte en jobb, og at det dreide seg om en svært godt lønnet jobb med en lønn på over en million kroner i året.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken