Rekordtall for Haldens spisesteder

Turister og Haldensere strømmer på: Ernesto Perrone og kona Sonja Forberg har hatt en fin første sommer i nye lokaler ved havna på sørsiden i Halden.Alle foto: Sara Helen Engmo

Turister og Haldensere strømmer på: Ernesto Perrone og kona Sonja Forberg har hatt en fin første sommer i nye lokaler ved havna på sørsiden i Halden.Alle foto: Sara Helen Engmo

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det går så det suser i bransjen denne sommeren.

DEL

Trattoria da Ernesto, American pizza and desserts og Bryggerhuset Syd er blant spisestedene som har hatt mye å gjøre i sommer.

Fullt hus

– Det har vært så mye folk her. Vi har faktisk hatt fullt hus her helt siden vi startet opp i det nye lokalet, sier en travel men fornøyd Sonja Forberg i Trattoria da Ernesto på sørsiden.

Sonja og Ernesto forteller at i forhold til fjorårets sommer som var i de gamle lokalene, har restauranten nå nærmest tredoblet inntektene fra i fjor.

En god sommer

Også Bryggerhuset Syd har gjort det veldig bra i sommer.

– I sommer har vi en svært stor økning. Faktisk så mye at det er mer enn inntektene til Bryggerhuset Syd og Nord til sammen i fjor sommer, forteller eier Hanne Følstad og daglig leder Mona Cecilie Johansen.

Les også: – Vi kjenner at vi lever

Sajjan Rupani som er daglig leder på American Pizza and Desserts forteller at det har vært mye barnefamilier innom restauranten i sommer.

Kun fire dager fri

Shan Hongyu driver Bakgården Restaurant på Nordsiden. Han som andre spisesteder i Halden har hatt en knallsommer.

– Det har vært mye mer folk i år enn på samme tid i fjor, forteller Shan Hongyu som er eier og som lager mye av maten på Bakgården.

Mye fa­mi­li­er: Sajjad Rupani som er dag­lig le­der på American Pizza and Des­serts på Halden Stor­sen­ter er for­nøyd med den før­s­te som­me­ren på sen­te­ret.

Mye fa­mi­li­er: Sajjad Rupani som er dag­lig le­der på American Pizza and Des­serts på Halden Stor­sen­ter er for­nøyd med den før­s­te som­me­ren på sen­te­ret.

– Jeg har ikke hatt mulighet til å ta noe særlig ferie i år, men fire dager fri har det blitt, fortsetter Shan.

– Jeg har drevet i fire år nå, og har mange stamkunder. Det er hyggelig å se at folk kommer tilbake, og at de er fornøyde. Det er viktig for meg, fortsetter han.

Turisme er viktig

Sverre Stang som driver Fabian Pannekakeri på Torget er storfornøyd med årets sommerturisme i Halden.

– Dette har vært en flott turistsommer! Turistene er viktige for oss i denne bransjen i Halden. Det er tross alt hele 52 spisesteder i byen, forteller Sverre Stang.

Sverre forteller at de i løpet av sommeren har hatt mange turister innom, kanskje spesielt mange fra Norge, Sverige og Nederland.

Mye tu­ris­ter: Dag­lig le­der på Bryg­ger­hu­set Syd, Mona Cecilie Johansen, har hatt mye tu­ris­ter innom i som­mer.

Mye tu­ris­ter: Dag­lig le­der på Bryg­ger­hu­set Syd, Mona Cecilie Johansen, har hatt mye tu­ris­ter innom i som­mer.

– Europeerne har ferie sent, så jeg tror det kommer fler i august, fortsetter han.

– I fjor hadde jeg en fransk jente innom, som spurte om skikkelig Halden-laget mat. Jeg gikk og laget fiskepudding fra Tistedal med gulrøtter til henne. Det likte hun veldig godt, forteller Sverre storfornøyd.

Årets bestselgende rett er ifølge Sverre den hjemmelagde fiskesuppa som lages fra bunn av.

Veldig fornøyd

 

Sverre forteller at årets sommer har gitt svært gode tall.

– Det kan ikke sammenlignes med i fjor en gang. Jeg regner med at vi minst har doblet omsetningen i år, sier han.

– Jeg er veldig fornøyd!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags