Gå til sidens hovedinnhold

Seier til Halden

Artikkelen er over 5 år gammel

Matfag samt musikk og drama ved Halden videregående skole reddes.

Det forutsettes at kommunen stiller med sentrumsnære lokaler til musikk og drama, som i dag holder til på Risum.

Fylkestinget

Del tre av skolebruksplanen for Østfold fylkeskommune ble behandlet i Opplæringskomiteen i fylket dag tirsdag.

Saken skal behandles av fylkestinget 22. - 23. juni.

Halden kjøper Risum

Opplæringskommiteen går for at Fylkestinget godkjenner intensjonsavtalen med Halden kommune om videre arbeid med salg av eiendommen på Risum til Halden kommune og at fylkeskommunen inngår leieavtale for elever på Halden videregående skole i ny allbrukshall på Os.

Forutsatt at partene blir enige om kjøpesum, skal oppgjør og kommunens overtakelse av Risum senest finne sted 31.12.2018

Fylkesrådmannen fremmer ny sak for fylkestinget om samlet løsning for samling av skolen på Porsnes når mulighetsstudie og forprosjekt basert på fylkestingets tilbudsstrukturvedtak i denne skolebruksplanen er utarbeidet.

Musikk og drama

Musikk og drama opprettholdes i Halden. Det forutsettes at Halden kommune stiller sentrumsnære øvingslokaler til disposisjon. Lokalitetene må være tilgjengelig når nybygg for den samlede Halden vgs i sentrum er ferdigstilt.

Videre: Det inngås en langsiktig leieavtale med Halden kommune. Fylkesrådmannen bes gå i dialog med Halden kommune om lokaler og leieavtale.

Alternativt søkes det opprettet et 5 timers valgfag på studiespesialiserende ved Halden v.g.s fra samme tidspunkt i musikk og drama.

Endelig dimensjonering innen musikk, dans og drama ved neste rullering tas stilling til ved neste rullering av Skolebruksplanen.

Les også: Musikk og drama berges av knapt flertall

Det blir endringer

Opplæringskomiteen vil at linja vg2 kjøretøy i Halden skal legges til Kalnes. Klassen i Halden erstattes av en klasse innen TIP hvor læreplasser er tilgjengelig, skrives det.

Restaurant og matfag i Halden opprettholdes.

Kommentarer til denne saken