Naboene til Remmendalen renseanlegg får en annerledes helg

RENSEANLEGGET I REMMENDALEN: Slik ser det ut nå. Til påske neste år skal det stå ferdig. I helga skal det jobbes fra fredag til søndag. Alle foto: Steinar Omar Østli

RENSEANLEGGET I REMMENDALEN: Slik ser det ut nå. Til påske neste år skal det stå ferdig. I helga skal det jobbes fra fredag til søndag. Alle foto: Steinar Omar Østli

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Halden kommune er i gang med å bygge nytt renseanlegg i Remmendalen. Det skal stå ferdig til påske og kommer til å koste 240 millioner kroner.

Jobber døgnet rundt

I forbindelse med anleggsarbeidet varsler kommunen at det kommer til å foregå arbeid på byggeplassen til helga.

– Halden kommune informerer herved om at det fra fredag 21. oktober til søndag 23. oktober vil foregå arbeid ved Remmendalen avløpsrenseanlegg. ​Arbeidet vil kunne foregå store deler av døgnet, skriver kommunen på nettsidene sine.

Anleggsleder Jon Seljevik i AF Gruppen, som er hovedentreprenør for prosjektet, er fornøyd med framdriften i det store byggeprosjektet.

– Det oppstår så å si alltid uforutsette ting når du jobber med nybygg og rehabilitering av gammel bygningsmasse samtidig, men vi er i rute og ting går som det skal, forteller han.

Stort miljøprosjekt

Byggeprosjektet i Remmendalen er stort og komplekst med 13 forskjellige kontrakter mellom Halden kommune som byggherre, og ulike selskaper som leverer tjenester og varer.

– Det som skal skje denne helgen, er at biomedier blir tilkjørt og skal på plass i avløpsrenseanlegget. Halden kommune beklager de ulemper dette vil medføre, skriver kommunen videre.

Når anlegget står ferdig, vil Halden kommune ha gjennomført et av de største miljøprosjektene i nyere tid.

Organisk rensing skjer ved at vannet tilsettes oksygen. Dette skaper gode forhold for mikroorganismer som spiser opp det organiske materialet som er igjen i vannet. Når det er slutt på maten, blir organismene slam på bunnen som kan brukes til å utvinne biogass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.