Nylig kjøpt kylling fra Norsk kylling hos Rema? Les dette!

KYLLING TIL BESVÆR: Nå ber Rema 1000 kundene om å kaste kylling fra Norsk kylling som er kjøpt mellom 4. og 10. mai. Det skyldes at E.coli ble oppdaget på en rutinekontroll.

KYLLING TIL BESVÆR: Nå ber Rema 1000 kundene om å kaste kylling fra Norsk kylling som er kjøpt mellom 4. og 10. mai. Det skyldes at E.coli ble oppdaget på en rutinekontroll. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rema 1000 varsler påvisning av E.coli i deler av et parti kyllingprodukter fra Norsk Kylling i prøver tatt den 9. mai.

DEL

– Kontrollrutiner sent torsdag kveld viser funn av E.coli i rå og noen fryste kyllingprodukter i et parti fra Norsk Kylling. På nåværende tidspunkt ønsker vi å være på den sikre siden og sperrer salget og går bredt ut for å sikre oss at kundene våre får denne informasjonen, sier kvalitetssjef i REMA 1000, Martina Rabsch, i en pressemelding.

– Kast varene!

Alle produktene fra det aktuelle partiet fra Norsk Kylling er nå sperret for salg, og kunder som har kjøpt produktene i perioden fra 4. – 10. mai i år, bes om å kaste varen. Kunden vil få pengene tilbake.

Produktene som er trukket tilbake omfatter følgende produkter:

  • kyllingkjøttdeig
  • kyllingfilet (hel, skivet og strimlet)
  • Craig`s magic dust
  • Craig`s garlic BBQ
  • kyllinglår 2 kg (fryst)
  • kyllingvinger 2kg (fryst)
  • kylling rå i pose (fryst)
  • kyllinglårfilet

Produktene er produsert av Norsk Kylling og er både merket Solvinge og Prima.

– I de fleste tilfeller ufarlig

– E.coli bakterien forsvinner ved varmebehandling, og E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen gi alvorlig sykdom. Vi anbefaler alle å følge norske helsemyndigheters råd ved behandling av kjøtt, og om å oppsøke lege dersom man skulle få ubehag eller sykdom etter å ha inntatt de aktuelle produktene, sier Rabsch.

Mattilsynet er rutinemessig varslet om hendelsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags