Rannestad årets servicehelt

Magne Rannestad er kåret til årets servicehelt i Halden. Her er han fotografert inne på et av museene på Fredriksten festning.

Magne Rannestad er kåret til årets servicehelt i Halden. Her er han fotografert inne på et av museene på Fredriksten festning. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Magne Rannestad på Fredriksten festning ble fredag kåret til årets servicehelt i Halden.

DEL

Kåringen ble foretatt av Den internasjonale reiselivsorganisasjonen HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International).

- Dette er ikke noe jeg kjenner noe til eller vet noe om. Jeg fikk en telefon fredag om jeg hadde mulighet til å komme på en tilstelning i Oslo på lørdag, men det kunne jeg ikke fordi jeg hadde to arrangementer på Fredriksten festning. Jeg har en mistanke om at dette er noe Halden Turist har vært med på å stemme fram, sier Magne Rannestad.

Det har han helt rett i.

Ros fra turistsjefen

-En av Magnes mange oppgaver er å ta i mot arrangører og legge til rette for at arrangementet kan gjennomføres. Logistikk rundt rigging av scene, lyd og lys, bruk av gressmatter, tilgang til strøm også videre. Han søker og finner løsninger. Han er svært kunnskapsrik og kan det meste om Fredriksten festnings historie. kommenterer turistsjef Liv Lindskog

Han har vært engasjert som kursleder på guidekurs og i sommer har han ledet «Fredriksten-skolen» - kurs for alle som jobber på Fredriksten. Dessuten har han en sentral rolle når «den kulturelle skolesekken» kommer med hundrevis av ungdomsskoleelever fra hele Østfold for å se og lære om Fredriksten festning. Spør man Magne om råd eller hjelp, er han alltid positiv. Han er nestleder i styret til Halden Turist og vi setter stor pris på hans kunnskap, engasjement og positivitet, sier Lindskog videre.

Hyggelig

Prisen består av en diplom og et weekendopphold for to.

- Det er klart det er hyggelig å bli satt pris på. Det viser jo i hvert fall at det jeg gjør for festningen blir satt pris på og det er gledelig, synes Rannestad.

33 personer over hele Norge har blitt kåret til denne serviceprisen.

Begrunnelsen

I begrunnelsen fra juryen står det følgende:

"I Halden kåret vi Magne Rannestad som jobber på Fredriksten Festning som utleieransvarlig kortidsleie. Han jobber med alt av arrangementer og ikke minst det populære tv 2 programmet «Allsang på Grensen». En meget aktiv mann som sjeldent sitter i ro.

Han har stor glede av og kunne ordne ting på, rundt og for Fredrikstenfestning slik at alle som bruker den trives her og gjerne vil bli her lenger, eller komme tilbake. Folk flest vil kanskje kalle han et ja-menneske som heller løser saker på sparket, enn samler på problemer."

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags