Hva er en perfekt "rånerkveld"?

Dette er bare noen av de som møttes på biltreffet lørdag kveld. Her poserer de foran Mitshubishien som ble brukt under innspillingen av "2 fast 2 furious".

Dette er bare noen av de som møttes på biltreffet lørdag kveld. Her poserer de foran Mitshubishien som ble brukt under innspillingen av "2 fast 2 furious". Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 100 møtte opp på parkeringsplassen foran Tista Senter lørdag kveld. Der arrangerte Østfold Cruising sitt årlige biltreff.

DEL

President i klubben Østfold Cruising, Preben Mikkelsen, står midt på parkeringsplassen omgitt av bilder og folk. Han og arrangør for kveldens biltreff Magnus Myhre, betrakter arrangementet og gliser fornøyd.

– Dette har jeg brukt minst en måned på å få ordnet, sier Myhre.

– Mye mer enn en måned, legger Mikkelsen til og skryter av Myhres arbeid forut for treffet foran Tista Senter.

Ny klubb siden i fjor

I fjor arrangerte klubben Norway Cruising et biltreff på festningen. Den gang var Mikkelsen visepresident i klubben. I løpet av fjoråret stiftet han og rundt 30 andre den nye klubben som heter "Østfold Cruising".

– Det holder å fokusere på Østfold, framfor hele landet for min del. Men vi samarbeider gjerne med fler som har lignende klubber andre steder likevel. Vi begynte med 30 medlemmer da vi startet, nå er vi til sammen mellom 50 og 60 totalt, forteller Mikkelsen.

I klubben, og på biltreffet lørdag kveld, er medlemmene i alle aldre. Noen er i 15-årsalderen, andre er over 40.

Nulltoleranse for rus og burning

Klubbens mange aldersgrupper betyr at rus er et ikke-tema på klubbens treff og møter igjennom hele året.

– Ettersom det er ungdom i klubben vår under og over 18 år, er alle våre arrangementer og treff helt rusfri. Vi har klare regler som alle følger for at alle skal ha det så hyggelig som mulig, sier Myhre som også har ordnet med alle godkjennelser før lørdagens arrangement.

Ønsker ikke å kalle seg "rånere"

Preben Mikkelsen forteller at han er klar over at gjengen fra klubben til tider blir kaldt "rånere".

Visepresident Ann-Sofi Hansen, og Preben Mikkelsen koser seg på Østfold Cruising sitt biltreff på Tista Senter.

Visepresident Ann-Sofi Hansen, og Preben Mikkelsen koser seg på Østfold Cruising sitt biltreff på Tista Senter. Foto:

– Folk kaller oss kanskje rånere, men vi ønsker ikke å bruke det navnet. Det er ofte sett på som noe negativt i Halden å være råner, men alle i klubben vår er ganske enkelt med i en stor vennegjeng. Vi stiller opp og hjelper hverandre. Denne gjengen her har gitt meg mye støtte og oppbacking. Det jeg slet med av sosial angst tidligere, er ikke lenger et problem, forteller han.

– For meg er en råner en som kjører gamle veteranbiler som er i dårlig stand. Som kjører rundt i byen med bilen full av folk som drikker, og som forstyrrer med mye burning, sier Mikkelsen.

Bassen satt i gang bilalarmen

Det er helt tydelig at Myhre og Mikkelsen ønsker å ta stor avstand fra fordommene folk har mot rånere. Verken alkohol eller burning foregår på deres treff. Men en ting kan heller ikke de unngå, nemlig masse lyd.

Bassen fra bilene som spiller musikk er så drøy at asfalten dirrer under bena på alle i området.

– Jeg var litt engstelig da den ene volvoen her kom i forhold til lyd, vi vil gjerne unngå klager selvfølgelig. Det første vi la merke til med den var at alle bilalarmene begynte å ule da den kjørte rundt svingen her, sier Mikkelsen og ler.

Ønsker å sosialisere seg

Mens HAs reporter slår av en prat med klubbens president og biltreffets arrangør, går folk rundt og betrakter biler og lydanlegg.

– For 10–15 år siden var det mye mer liv for ungdommen i Halden etter min mening. Det er derfor jeg vil være med i denne klubben. Vi vil få folk ut, vekk fra datateknologiens verden og ut i den virkelige verden. Når vi treffes er vi ute hele ettermiddagen, forteller Myhre.

 Magnus Myhre har arrangert biltreffet lørdag kveld

Magnus Myhre har arrangert biltreffet lørdag kveld Foto:

– Jeg er stolt av den sammensveisede gjengen vi er. Vi er mye mer som en vennegjeng i år enn i fjor, skryter Mikkelsen.

Perfekt "rånerkveld"

Preben Mikkelsen og Magnus Myhre får spørsmålet, hva er den perfekte "rånerkvelden" av HAs reporter.

– For oss er en perfekt kveld når vi kanskje drar og bader og griller litt. Deretter kjører til parkeringsplassen på Tista Senter en stund. Og til slutt drar en hel gjeng av oss opp til volleyballbanen og spiller til langt på natt, sier Mikkelsen og legger til at det er dette de har gjort i hele juni.

– Det er jo hele målet vårt. Sosialisere folk og få alle til å føle at de hører hjemme, legger Myhre til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken