Her blir det rånertreff

Inviterer til rånetreff. Fra venstre ser vi Ann Sofi Hansen, Mariann Åsheim, Magnus Myhre, Kristian Alexandersen, Bjørn Einar Sellstrøm og Frida Skogli Bjørnstad.

Inviterer til rånetreff. Fra venstre ser vi Ann Sofi Hansen, Mariann Åsheim, Magnus Myhre, Kristian Alexandersen, Bjørn Einar Sellstrøm og Frida Skogli Bjørnstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rånere i Halden har leid grusparkeringsplassen i festningen.

DEL

Norway Cruising står bak arrangementet den 26. september i tidsrommet klokka 16.00 - 22.00. Tillatelse er gitt av politiet, Halden kommune, brannvesenet og Fredriksten festnings venner.

Nulltoleranse

- Dette er et sosialt treff. Vi har nulltoleranse overfor rus, mobbing, forsøpling og bråk, sier arrangjør Magnus Myhre og president Kristian Alexandersen i Norway Cruising og fortsetter: - Vi kommer til å slå hardt ned på dette og melde fra til politiet.

- Rånemiljøet i Halden har fått et dårlig rykte. Vi arrangerer treffet i et håp om å motbevise dette, og blir dette vellykket, har vi tenkt å få til noe som er enda bedre neste år. Vi har planer, sier de.

Les også: - Vi legger oss flate og beklager

Les og se video: - Er det nødvendig å holde et helt nabolag våkent om natta?

Les også: - Fortsetter det som nå, må vi stenge

Ved Høvleriet - Tista senter-siden

Magnus Myhre og Kristian Alexandersen er to av rundt fem rånere i Halden som jevnlig treffes ved Elkjøp/Rema 1000 ved Høvleriet. De hører ikke til i gjengen som samles tvers over gata.

- Vi samler oss for å prate, spille badminton og ha det hyggelig. Vi forsøpler ikke, og vi bråker ikke. For oss er det nettopp det sosiale som teller. Vi vet hva mobbing kan gjøre med folk. Vi støtter hverandre og hjelper hverandre. Det viktigste er at vi alle kan ha det bra, melder de.

Uorganisert ungdom

De to er opptatt av å få ungdom vekk fra pcer, ut av bostedet og ut til andre mennesker for å bryte en ond sirkel. De mener mange sliter med angst og depresjoner.

- Uorganiserte ungdommer har ikke noe sted å gå i Halden. Det er det vi prøver å gjøre noe med. Det er viktig at folk møtes og blir godtatt for den du er. Vi er ikke ute etter å tjene penger. Det her handler om hvert enkelt menneske. Det finnes ingen bedre følelse enn å bli satt pris på. Nå prøver vi å bygge en rånerfamilie, sier Magnus Myhre og Kristian Alexandersen.

Respekt

De er selvfølgelig veldig spente på hvordan deres sosiale treff i festningen vil bli.

- Vi håper ungdommene respekterer våre regler og ikke finner på noe faenskap. Vi har nulltoleranse overfor rus. Kommer vi over narkotika, så kontakter vi politiet med en gang!

Du finner Norway Cruising sin side på facebook.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken