Torsdag var det invitert til et møte ved Prestebakke skole hvor Hanne Jevnaker fra Landslaget for nærmiljøskoler (LUFS) orienterte politikere, lærere og foreldre om fådelte skoler og aldersblanding som pedagogisk metode.

Men det var kun politikere fra posisjonen til stede. Partiene i opposisjon var ikke invitert.

Dette reagerer Dagfinn Stærk (Krf) og Arve Sigmundstad på.

Vil ha beklagelse

Da varaordfører Anne Kari Holm (Sp) la ut et bilde av skolen og fortalte om møtet på sin facebookside med teksten "Interessant møte på Prestebakke skole i kveld :-) "  kommenterte Stærk:

– Fint at det var et slikt møte, men jeg hadde iallfall ikke registrert at det skulle være et slikt møte. Hvem var egentlig invitert? Hvis det er riktig slik jeg har fått det fremstilt at bare noen politiske partier har blitt invitert til dette møtet, forventer jeg en redegjørelse og beklagelse fra den/de ansvarlige for dette.

Arve Sigmundstad fra Ap skrev: Som varaordfører, hva tenker du om at det bare var partiene i posisjonen som ble invitert?

Men har i skrivende stund ikke fått svar på dette.

Fikk flere meldinger

Han reagerer på at Prestebakke skoles inspektør Mona Johnsen,som også er Venstre-politiker, kun inviterte posisjonen til møtet.

– Utover kvelden i går begynte det å tikke inn meldinger fra foreldre som hadde vært på møtet som lurte på hvorfor vi ikke hadde vært der og om vi ikke brydde oss. Det gjør vi selvsagt, og jeg tok kontakt med Mona Johnsen som ga meg til svar at hun ikke hadde rukket å invitere opposisjonen, sier Sigmundstad.

Framstår underlig

– Hva synes du om den forklaringen?

– Når det gjelder selve møtet som ble avholdt, og som har skjedd her – så forholder jeg meg foreløpig til hva kommunens ansatte forteller meg – det var ikke tid nok til å invitere noen fra opposisjonen.

– Når jeg har skrevet brev til rådmannen, er det for å få en avklaring på hvordan rådmannen vurderer dette. Deretter får vi se om dette også blir gitt et politisk etterspill. Det fremstår litt underlig når kommunens ansatte velger å gå frem på denne måten.

– Dette er en feil som ikke bør gjøres

Dagfinn Stærk er bortreist, men sier partiet hadde prioritert å sende noen på møtet, dersom de hadde visst om det.

– Alle kan gjøre feil, men dette er en feil som ikke bør gjøres. Det er viktig at alle partier stiller likt når det gjelder slike møter og annen viktig informasjon.

– Jeg mener rådmannen bør ta en gjennomgang av hvem som har ansvaret for å sende ut informasjon og invitasjoner til slike møter. Jeg trodde det var rektors ansvar. Slike glipper bør ikke forekomme, så her bør rutinene gjennomgås, sier Stærk.

Rådmannen beklager

Rådmann Roar Vevelstad sier til Halden Arbeiderblad at heller ikke han var klar over at dette møtet skulle avholdes i går.

– Men det er helt klart at når Halden kommune inviterer til et slikt møte, så skal alle inviteres. Det er en selvfølge, og jeg beklager at det ikke ble gjort i dette tilfellet.

Vevelstad sier han skal ta en gjennomgang av rutinene.

– Og trenger vi å endre på noe, så gjør vi det. Sånn som dette skal det i hvert fall ikke være. Jeg skal ta en prat med de involverte å finne ut hva som har skjedd her.

HA har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Mona Johnsen for en kommentar uten å lykkes.