Posten-ansatt tatt for bankkort-tyveriene

SLÅR TIL: Her forsøkere mannen å ta ut penger fra en minibank. Politiet undersøker nå om kortene i det hele tatt kom fram til mottakernes postkasser.

SLÅR TIL: Her forsøkere mannen å ta ut penger fra en minibank. Politiet undersøker nå om kortene i det hele tatt kom fram til mottakernes postkasser. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Posten-ansatt ble pågrepet på arbeidsplassen sin mandag morgen. Forsvarer: – Han erkjenner straffskyld.

DEL

TV2 skriver mandag kveld at en mann i 40-årene ble pågrepet i sitt hjem mandag for bankorttyveriene. Gjennombruddet kom takket være vanlig politiarbeid, tips fra publikum og samarbeid med posten, kom det frem under mandagens episode av Åsted Norge. Programmet har tidligere tatt opp korttyveriene.

Ni forskjellige haldensere

I desember slo tyver til mot ni forskjellige haldensere spredt over hele Halden. Politiet har mistenkt at den eller de som står bak tyveriet, har overvåket en rekke postkasser, stjålet tilsendte kredittkort og så kommet tilbake noen dager senere og også stjålet ettersendte konvolutter med bankkortenes pinkoder.

Uttakene skjedde i nabobyene Sarpsborg og Fredrikstad. Totalt ble det forsøkt å ta ut 130.000 kroner fordelt på 30 forskjellige uttak. «Mannen som nå har erkjent forholdene klarte å få meg seg 30.000 kroner», skriver TV2.

– Kan ha blitt stjålet før de nådde postkassa 

Posten-ansatt

– Politiet har ennå ikke full oversikt. Han har erkjent de ni forholdene i siktelsen, men det kan være flere tilfeller, sier politiførstebetjent Vidar Andersen til Åsted Norge.

– Jeg kan bekrefte at han har vært i avhør og har han erkjenner straffskyld, sier mannens forsvarer Kristin Morch til TV2.

Nå bekrefter Andersen at det er snakk om en utro tjener i postvesenet.

– Han er ansatt i Posten i Halden, sier Andersen til Åsted Norge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags