Frontfigur i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, ledet aksjonen mot ulvejakten utenfor Hotell Jeløy Radio. Hun fremholdt at regjeringen må stanse det hun karakteriserte som den ulovlige ulvejakten.

Demonstrantenes klare mål er å få satt en stopper for denne jakten i den regjeringseklæringen som er ventet den 19. januar. Det er D- dagen for forhandlingene. Men de fikk ingen slike løfter fra Venstres Ola Elvestuen, helseminister Bent Høie  (H) eller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP), skriver Moss Avis.

Viktig del av forhandlingene

- Dere skjønner sikkert at vi ikke kan si så mye om de samtalene som pågår nå. Men Venstres standpunkt i denne saken er godt kjent. Rovdyrpolitikken er et sentralt punkt i den dialogen vi  har med de andre partiene, påpekte Ola Elvestuen (V).

- Det er ingen tvil om at dette er en viktig politisk sak for oss, istemte helseminister Bent Høie. – Her gjelder det å finne den rette balansen, mente han.

Tok på seg ulvemaskene og tente lys

Deretter takket de tre politikerne Siri Martinsen for hennes orientering og ruslet tilbake til hotellet. Det skjedde til taktfaste rop fra demonstrantene: Ulvejakta er en skam – for hele Norges land.

For NOAH er det viktig å markere en massiv motstand mot jakten før forhandlingene er ferdige. – Det er de politikerne som sitter her på Hotell Jeløy Radio som har mest makt i denne saken, fastslo NOAH lederen, Siri Martinsen. Under avslutningen på markeringen satte demonstrantene ulvemasker foran ansiktene og tente lys for 17 døde ulver. Deretter hadde de ett minutts stillhet for ulvene.

Politiet satte opp sperringer

NOAH lederen fremholdt at dagens ulvejakt både er ulovlig etter dyrevelferdsloven og dypt uetisk med bruk at helikopter og såkalte plotthunder.

Moss Avis skrev om denne saken også i går. Da var nemlig politiet i gang med å sette opp ekstragjerder ved porten til Jeløy Radio. Men alt gikk rolig for seg under demonstrasjonen. Aksjonistene holdt seg innenfor de oppsatte sperringene.