(Fredriksstad Blad)

– Det kan være tilfeldigheter. Eller det kan rett og slett være fordi det er kaldt. Det har iallfall vært veldig rolig, sier operasjonsleder Runar Eriksen.

Tatt for pirattaxi

I Fredrikstad er pirattaxivirksomhet den eneste episoden som politiet har loggført. Det var ved 01.45-tiden at to personer ble stanset i henholdsvis Borggaten og Storgata, mistenkt for å kjøre pirattaxi.

I Sarpsborg og Rakkestad er det ikke meldt om en eneste episode natt til lørdag.

Trafikkontroll i Halden

Like rolig ser det ut til å ha vært i Halden.

Der er en trafikkontroll fredag kveld det eneste politiet har meldt om. Kontrollen ble for øvrig dyr for fem bilister som kjørte gjennom Alfheimveien. Der er det nemlig gjennomkjøringsforbud og fem bilister fikk dermed hvert sitt forelegg på 5.500 kroner.

Så etter pirattaxier

Det var for øvrig ingen tilfeldigheter som gjorde at politiet natt til lørdag stanset to personer, begge rundt 20 år gamle, for piratkjøring i Fredrikstad sentrum.

– Vi har hatt en patrulje som har sett litt på det i natt. Det endte med at vi stoppet to stykker som mistenkes for piratkjøring, sier operasjonsleder Runar Eriksen til Fredriksstad Blad.

De to ble stanset i henholdsvis Borggaten og Storgata. Ifølge Eriksen hadde begge passasjerer i bilene sine.

Det var ved 01.45-tiden at den første ble stanset. Senere ble nestemann tatt.

– Er disse kjent for politiet for lignende virksomhet fra før?

– Ikke så vidt meg bekjent, sier Eriksen.

Kan få mange tusen i bøter

– Hva risikerer de nå?

– Bøter, sier Eriksen.

I Fredrikstad kan du få bot fra 8.000 kroner og oppover for å kjøre pirattaxi. Er du tatt for det samme fra før, kan du også miste førerkortet, opplyste politiet til Fredriksstad Blad for noen uker siden.

Er man passasjer i pirattaxi, risikerer man å bli kalt inn som vitne hvis den man sitter på med blir tatt.