Politiloggen: Mann (19) sparket politi, sparket mann og slo til dørvakt i Fredrikstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Østfold-politiet er ikke spesielt fornøyd med utelivsfolket etter lørdagsnatten: – Det har vært helt håpløst.

DEL

(Fredriksstad Blad) – Det har vært helt håpløst i natt. Ikke bra i det hele tatt. Det virker jo ikke som om folk kan oppføre seg, sukker operasjonsleder Runar Eriksen ved 07.00-tiden søndag morgen.

Sparket politimann

Han og kollegene kan se tilbake på en natt med et hav av episoder å ordne opp i og godt besøk i fyllearresten.

I Fredrikstad sentrum måtte mannskapene blant annet ta seg av en mann (19) som slo seg helt vrang og endte med å sparke til en polititjenestemann.

– Han sparket en politimann i kneet. Han sparket også til en annen mann, i tillegg til at han slo til en dørvakt, sier Eriksen. Mannen ble satt inn i drukkenskapsarresten klokken 02.30, vil bli sittende der i påvente av avhør og er anmeldt.

Også en annen person som var på byen i Fredrikstad sentrum endte i drukkenskapsarresten. En person ble stanset av politiet i Storgata på grunn av ordensforstyrrelser rett etter midnatt. Han nektet å etterkomme påleggene han fikk av politiet – og endte i arrest.

Rekker bare å sende dem hjem

– I tillegg til det har vi hatt en god del bortvisninger, løst opp i småslagsmål, urinering og så videre, sier Eriksen, som hadde så travel natt at han aldri rakk å notere opp de mindre alvorlige episodene i politiets twitterlogg.

– Vi rekker omtrent ikke å notere personalia når det har vært slik som i natt. Det blir sånn at du nesten bare rekker å be folk om å komme seg hjem, uten at man får gjort noe mer rundt det, sier Eriksen.

Han legger ikke skjul på at utelivsfylla var verre noen steder enn andre i Østfold i natt. Politiet hadde det desidert mest travelt i Fredrikstad og Moss, der hele seks personer ble kjørt til fyllearresten fra diverse utesteder.

– Masse jobb på tull og tøys

– Hva er årsaken til at det har vært så mye bråk? Har det vært noen store arrangementer?

– Det har vi spurt oss om, også – om det har vært ungdomsfest eller noe i den stilen der. Det har det ifølge patruljene ikke vært- Det har bare vært helt håpløst. Folk har vært overstadig fulle, har nektet å etterkomme pålegg fra politiet, har nektet å oppgi personalia til politiet og vi får masse jobb på bare tull og tøys. Heldigvis har vi god hjelp fra utesteder og dørvakter, så det har på en måte gått greit, sier Eriksen. 

Han legger ikke skjul på at politiet ser alvorlig på det når en tjenestemann blir angrepet.

– Det er dessverre en økende trend, sier han.

Slagsmål ved hotell

Mens politiet har hatt sin fulle hyre med å stagge utelivsgjester i Fredrikstad, har situasjonen vært den motsatte i Sarpsborg og Halden.

I Sarpsborg er en person som mistenkes for å ha kjørt bil i beruset tilstand i sentrum ved 03.30-tiden. Men ellers:

– Der har det vært omtrent helt stille, sier Eriksen.

I Halden måtte politiet rykke ut til bråk ved Thon-hotellet klokken 02.10.

– Det var krangling og småslåssing på utsiden av hotellet. Fem personer ble bortvist fra stedet. Ellers har det vært relativt rolig i Halden, sier Eriksen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags