Politiet fant håndgranat i bil de jaktet på, bombegruppa ble tilkalt til Ørebekk

Politiets bombegruppe: Bombegruppa har rykket ut til Ørebekk fra Oslo for å sikre stedet og håndgranaten som ble funnet i formiddag.

Politiets bombegruppe: Bombegruppa har rykket ut til Ørebekk fra Oslo for å sikre stedet og håndgranaten som ble funnet i formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble en dramatisk politijakt etter ruset sjåfør på Ørebekk onsdag formiddag. I bilen fant de også en håndgranat.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det meldte Øst politidistrikt på Twitter ved 11.30-tiden.

Nesten to timer senere opplyses det at våpenet var en øvingsgranat. Det betyr at sprengstoffet er fjernet fra granaten. Den var altså ufarlig.

Det ble klart etter at politiets bombegruppe hadde undersøkt granaten.

Evakuerte hus

Politiførstebetjent Martin Fjeld ved Fredrikstad politistasjon fortalte tidligere på formiddagen at håndgranaten ble funnet i en bag i en bil som ble stoppet ved Ørebekk etter en politijakt.

– Det er ikke forskriftsmessig håndtering å ha en granat i en bag, sa Fjeld, som på det tidspunktet ikke visste at håndgranaten var ufarlig.

Politiet opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt bilen, for å sikre området rundt. Enkelte hus i nærheten ble også evakuert.

Bombegruppen kom fra Oslo, for å sikre og undersøke granaten.

Like etter klokken 13 ble arbeidet avsluttet.

Bilen ble stanset ved apoteket og Kiwi på Ørebekk tidligere onsdag morgen fordi sjåføren var åpenbart ruset.

Pågrepet: To menn i 40- og 50-årene prøvde å løpe fra politiet, men ble til slutt tatt. I bilen de kjørte, ble det senere funnet en håndgranat.

Pågrepet: To menn i 40- og 50-årene prøvde å løpe fra politiet, men ble til slutt tatt. I bilen de kjørte, ble det senere funnet en håndgranat. Foto:

Stengt vei ga lang kø

Det ble lange køer i begge retninger fra Ørebekk etter granatfunnet. Politiet sperret nemlig av Fylkesvei 110, og ingen fikk passere.

Det var like etter klokken ni onsdag morgen at politiet fikk tips om en sjåfør som virket ruset. Flere politibiler rykket ut for å stoppe mannen.

Sjåføren var ikke alene i bilen, han hadde med seg en annen mann.

De hadde imidlertid liten lyst til å bli sjekket av politiet, så de løp ut av bilen og gjemte seg bak noen hus ved Ørebekk.

– Ruskjøring er risikabelt

– Vi måtte lete litt før vi fikk tak i dem, noe vi klarte etter hvert. De var åpenbart ruset, fortalte Rune Albertsen, krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, til FB ved 10-tiden.

– Mennene tas med til arresten hvor det vil bli tatt nødvendige prøver. De skal også avhøres, sa han.

Dette var før håndgranaten ble funnet i mennenes bil. Det lå også andre ting i bilen som politiet skal undersøke om kan være tyvegods.

Albertsen uttalte han naturligvis liker svært dårlig at folk setter seg bak rattet i ruset tilstand.

– Det utgjør en stor fare for publikum. Ruspåvirkede sjåfører er ofte innblandet i trafikkulykker. Det er veldig risikabelt, sier han.

Begge mennene er kjenninger av politiet. Den ene er i 50-årene, den andre i 40-årene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags