(Fredriksstad Blad)

Operasjonsleder Terje Skaftnes hos Øst politidistrikt forteller at det har vært en rolig natt i Østfold, og at det ikke har vært meldt om noen større hendelser i Fredrikstad. Kun én person er bortvist i løpet av natten. Dette skjedde klokken 02.25 i natt. én eneste hendelse i Fredrikstad.

Brøt opp to grupperinger

I de andre byene i Østfold har det også vært stille og rolig, men et par hendelser knyttet til fest og uteliv har det vært.

– Vi hadde noen ordensmessige utfordringer i Halden rundt klokken 02.00 i natt, forteller operasjonslederen.

– Det var bråk på Torget, og det ble bortvist to menn i 20-årene i et forsøk på å bryte opp. Den ene var fra Halden og den andre var fra Moss, så det dreide seg om to grupperinger. Vi har ikke noe konkretisert informasjon om foranledningen for dette, men de to ble bedt om å forlate sentrum, legger han til.

Omtrent samtidig som at patruljen i Halden måtte ta seg av utfordringene i Halden ble en mann i Askim tatt hånd om av politiet. Mannen i 20-årene var full og kranglete, og politiet ble tilkalt etter at han hadde oppført seg truende på et utested i sentrum. Etter at han blant annet prøvde å slå og spytte etter politiet ble han kjørt til arresten. Han anmeldes for flere forhold, skriver politiet på Twitter.

Brann i Moss

I morgentimene begynte det å brenne i en container ved Årvollskogen i Moss. Da nødetatene kom til stedet var det en del røkutvikling, men det var ikke spredningsfare. Brannen ble raskt slokket.