(Fredriksstad Blad)

– Det har ikke vært så mange hendelser, tatt i betraktning at det har vært lørdag kveld og natt til søndag midt i julebordssesongen, sier operasjonsleder Sandberg i Øst politidistrikt når FB snakker med ham tidlig søndag morgen.

Klådde på damene

I løpet av natten har det vært et par bortvisninger fra Fredrikstad sentrum, og politiet har stoppet to sjåfører som kjørte med promille.

– Klokken 00.14 ble en polsk mann født i 1980 bortvist fra et utested i Fredrikstad sentrum etter å ha klådd på damene. Det likte de ikke, og han ble bedt om å forlate Fredrikstad sentrum. Klokken 01.07 ble to personer bortvist fra Fredrikstad sentrum. Det skal ha skjedd etter at det oppsto klammeri, og den ene av de to blandet seg inn i politiets arbeid. Han, en fredrikstadgutt født i 1997, og en annen mann i 20-årene bosatt på Borgenhaugen ble bortvist fra Fredrikstad sentrum, forteller Sandberg.

Kjørte med promille

Like før klokken 02.30 stoppet politiet to promillekjørere. Begge to var mann bosatt i Fredrikstad – den ene født i 1994 og den andre i 1989.

– Begge har fått beslaglagt førerkortet, sier Sandberg.

Politiet måtte også rykke ut til en brann på Selbak i løpet av natten.

Tatt med til arresten

Like etter stengetid ble en mann i slutten av 20-årene innbrakt fra et utested i Fredrikstad sentrum. Han er bosatt på Hvaler, men måtte tilbringe natten i arresten i etter å ikke ha etterkommet pålegget fra politiet om å fjerne seg fra Fredrikstad sentrum.

Fratatt førerkortet på E6

I Sarpsborg har det vært en rolig natt på byen. Like før midnatt ble en mann i 50-årene stoppet av UP da han ble måte til 145 kilometer i timen i 100-sonen på E6. Mannen fikk førerkortet beslaglagt på stedet.