Gå til sidens hovedinnhold

Null politi i Halden deler av uka

Artikkelen er over 4 år gammel

Tillitsvalgte slår alarm og frykter den nye nærpolitireformen: - Halden risikerer å ha null politibemanning deler av uka.

Det melder NRK Østfold.

Halden ekstra hardt rammet

Til allmennkringkasteren forteller de tillitsvalgte at Halden rammes spesielt hardt av den nye reformen. Kommunen risikerer ifølge de fire å bli stående helt uten politibemanning deler av uka.

De tillitsvalgte forteller også at de mener patruljene vil bli pålagt å jobbe etter en metodikk de tror vil innebære mer tidsbruk på hvert oppdrag.

– Politiet er vant til å jobbe med knappe ressurser. Når vi opplever at ressursene vi får blir knappere, så blir vi bekymret, sier Egil Landstad, tillitsvalgt hos politiet i Fredrikstad, til NRK Østfold.

Slår alarm

Tillitsvalgte i politiet mener det blir mindre nærpoliti med nærpolitireformen.

De er bekymret. Lensmannskontor legges ned for at det skal bli flere politifolk ute i gatene. De tillitsvalgte er redde for at det motsatte vil skje.

Lensmannskontorer

I Østfold skal alle lensmannskontorene legges ned.

Ifølge NRK Østfold mener de tillitsvalgte at så mye ressurser spises opp av ulike sentrale funksjoner at antallet politi i patruljer vil gå ned.

– Folk vil merke dette ved at vi er mindre synlige. Det vil ta lengre tid før politiet kommer når du trenger hjelp, og vi er mindre til stede i utkantstrøkene, sier Egil Landstad, tillitsvalgt ved Fredrikstad politistasjon.

Tidlig ute

Politimester Steven Hasseldal maner til tålmodighet.

– Vi må vente til vi får budsjettet for 2017, til vi har sett fordelingen av de nye stillingene og til vi ser det store bildet. Det er for tidlig å konkludere hvordan bemanningen vil være på de ulike tjenestestedene. Vi vet heller ikke hva politidirektøren vil foreslå av struktur, sier Hasseldal til NRK Østfold.

Kommentarer til denne saken