Edquist: – Jeg vil nesten kalle det uhørt

Politiet: Politimesteren ser ingen annen mulighet enn å ha færre politifolk i arbeid.

Politiet: Politimesteren ser ingen annen mulighet enn å ha færre politifolk i arbeid.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ordfører Thor Edquist (H) og Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (A) mener det er ille at Politidirektoratet trekker tilbake politimillioner fra Østfold.

DEL

Østfold politidistrikt skulle få 14 nye stillinger, ifølge årets statsbudsjett. Nå må 24 stillinger holdes ledige i stedet, hevder Politiets Fellesforbund.

Dette fordi Politidirektoratet (POD) har trukket nesten åtte millioner kroner ut av Østfold politidistrikt til egen drift.

– Jeg fryktet dette

– Det er forstemmende at POD bygger opp sitt eget byråkrati framfor å få flere hoder og hender ut i gatene, sier Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) til NRK-Østfold:

– Det er uakseptabelt, og det er det jeg fryktet med den nye reformen, fortsetter han.

Og naboordføreren får klar støtte fra Haldens ordfører Thor Edquist (H).

Dette er ikke bra – jeg vil nesten kalle det uhørt, sier Edquist til Halden Arbeiderblad.

– Østfold har størst utfordringer

– Østfold er et av de fylkene i landet som har størst utfordringer, da særlig med radikalisering og kriminalitet i forbindelse med at fylket vårt er inngangsporten til Norge. Politiet trenger disse pengene og stillingene sårt, sier Thor Edquist som ikke har forståelse for Politidirektoratets prioriteringer.

– Dersom direktoratet virkelig må ta tilbake disse pengene, burde det vært fordelt jevnere ut over landet. Nå tar Østfold altfor mye, sier Thor Edquist.

Driften svekkes

Politiets fellesforbund i Østfold er ikke uventet sterkt kritisk til Politidirektoratets valg:

– Vårt reelle driftsbudsjett er såpass svekket at vi må holde flere stillinger ledig enn det vi har fått tildelt i budsjettet for i år. Det er for i det hele tatt å få det til å gå rundt, sier leder i politiets fellesforbund Østfold, Runar Arnesen, til NRK.

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal, sier kuttet fører til færre folk på jobb.

– Vi har fått kutt på åtte millioner, det må vi spare inn. Vi har skåret investeringer og drift inn til beinet, så nå når vi får et ytterligere trekk, så betyr det færre folk i arbeid, sier han til NRK.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken