(Fredriksstad Blad)

– Det har vært en veldig rolig natt.

Det forteller operasjonsleder Tom Sandberg like etter klokken 07.00 lørdag morgen. Han og patruljene rundt i Østfold har kun hatt fire oppdrag natt til 2. desember, og alle har vært i Fredrikstad.

– Det er faktisk det som har vært, noe som er rolig med tanke på julebordene, legger Sandberg til.

Like etter midnatt ble en mann i 20-årene innbrakt til avrusning etter å ha bråket på en privat adresse i Fredrikstad. To timer senere ble en ruset mann i 20-årene pågrepet etter at han skal ha slått til og tatt kvelertak på en annen gjest på et utested. Mannen var også i besittelse av narkotika. Samtidig blir en annen mann i 20-årene innbrakt og anmeldt etter at han skal ha spyttet en vakt på et utested i ansiktet.

En halv time etter at disse hendelsene finner sted, klokken 02.45, blir nok en mann i 20-årene pågrepet av en UP-patrulje. Mannen mistenkes for å være påvirket av narkotika, og det viser seg at han også er i besittelse av narkotika. Mannen anmeldes, førerkortet beslaglegges og han fremstilles for utvidet prøve på legevakta.

– Det har vært et par hendelser der personer politiet har vært i kontakt med har vært i besittelse av narkotika, men det har ikke dreid seg om større mengder, avslutter operasjonslederen.