To menn utkledd som politi pågrepet i Rakkestad etter biljakt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter en dramatisk biljakt natt til fredag ble to menn fra Halden pågrepet i Rakkestad utkledd som politi.

DEL

Politiet kom over de to mennene i det de forlot parkeringsplassen ved Solbergtårnet, hvor de hadde «kontrollert» en trailersjåfør som hadde stanset for å hvile på stedet.

– Der hadde de beslaglagt mannens førerkort. Han ringte oss senere på natten, sier operasjonsleder Bjørge Haugen til SA.

Biljakt

Politiet ønsket å stanse bilen, som var utstyrt med falske skilter og blålys. De to ønsket imidlertid ikke å la seg kontrollere, og politiet måtte jage bilen fra Solbergtårnet til Rakkestad, før jakten sluttet med at de to ble stanset i en sperring i Rakkestad.

– Biljakten foregikk i 30-40 minutter i området mellom Sarpsborg og Rakkestad. Vi fikk også god bistand fra politiet i Follo, noe som førte til at vi fikk stanset dem i Rakkestad klokken 03.25 i natt, opplyser politiets operasjonsleder.

Da politiet pågrep de to, så de at mennene var iført politilignende uniformer.

– De hadde også lagd noen hjemmelagde politibevis og hadde luftvåpen liggende i bilen. Der lå også bilens virkelige skilter. De viste seg å tilhøre han som kjørte bilen, men han hadde ikke førerkort.

Sitter i arrest

De to mennene som er henholdsvis 29 og 46 år gamle, sitter nå i politiets arrest i påvente av et avhør senere i dag.

– Vi har foreløpig ikke noen formening om hva som motiverte dem til å utgi seg for å være politi. De sitter nå hos oss, og vil bli avvhørt i løpet av dagen. Det er imidlertid liten tvil om at vi har de rette folkene her. Trailersjåførens førerkort fant vi imidlertid ikke igjen, sier Haugen.

Den ene mannen var også i besittelse av narkotiske tabletter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags