Gå til sidens hovedinnhold

– Hvem kjørte på katten vår og bare kjørte videre?

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er sorg i huset hos familien Andersen i BRA-veien 88.

Familiens skogskatt, Silver, ble påkjørt og døde kort tid etter rett ved huset deres rundt klokka 08.15 mandag morgen. De har blitt fortalt at bilføreren ikke stanset, men bare kjørte videre.

Cathrine og Celine Andersen har det tungt. For dem, og de andre i familien, var Silver så mye mer enn bare en katt.

Lå død i veikanten

Denne morgenen ble Silver sluppet ut da det var tid for skole og jobb for menneskene i huset.

Celine forteller at hun var kommet til skolen da ei venninne sendte henne melding. Venninnen lurte på om Silver var ute, og at hun hadde sett en død katten i veikanten. Den lignet veldig på Silver.

Da tok Celine kontakt med mamma Cathrine Andersen. Hun var på vei til jobb.

- Jeg snudde tvert og kjørte tilbake. Jeg så med en gang at det var han, forteller hun og fikk hjelp av en bekjent med å få Silver tullet inn i et håndkle og få ham hjem. Han ligger nå begravd i hagen.

Familiens bestevenn på fire og et halvt år er borte.

 

En mann stanset

- Først trodde vi det var en mann som hadde kjørt på Silver. Jeg har snakket med ham, og han fortalte meg at den som kjørte på Silver, bare kjørte videre. Han kom kjørende bak den bilen, og han stoppet da han så at det lå en katt og ristet i veikanten. Han tok Silver opp i armene sine og holdt ham. Det gikk ikke lenge før Silver trakk sitt siste pust, sier Cathrine Andersen og er takknemlig overfor denne mannen.

 

Samtidig har de det tungt:

- Det er helt forferdig. At folk klarer å kjøre fra et dyr på den måten, skjønner jeg ikke, fortsetter hun og ser ikke bort fra at det er et menneske som sliter med veldig dårlig samvittighet i Halden nå.

Hun mener bilføreren bør ha merket at bilen traff noe. Likevel vil hun gjerne komme i kontakt med denne personen.

- Det er fordi jeg ønsker å vite hvordan det her har skjedd, forklarer hun.

- Har dere meldt dette til politiet?

- Nei. Det er fordi vi er så usikre på hva vi skal gjøre. Vi har aldri vært oppe i en slik situasjon før, svarer Cathrine Andersen.

Kommentarer til denne saken