I helga går Grenserittet av stabelen. På festningen skal Knut de Presno ha stand om "Det ultimale sykkeleventyret" i Himalaya. På denne turen sykler man samme distanse som Grenserittet, ganget med 15.

Fra drøm til virkelighet

Knut de Presno har sammen med familien bodd syv og et halvt år i India. Det var interessen for å reise og drømmen om å komme til Mount Everest base camp, som satte sykkeleventyret i livet.

- Det er lokale selskaper som har syklet denne turen en stund. Da jeg hørte om alt den kombinerte og innebar, satte vi i gang med å arrangere en egen tur, sier han.

Fra Tibet til Nepal

De Presno driver Indian adventures sammen med Jim Lindquist. Våren 2011 tilbyr de en sykkeltur som går fra Lhasa i Tibet, over den tibetanske høysletten og ned til Kathmandu i Nepal.

- Dette er et velprøvd konsept. Vi har mange lokale samarbeidspartnere, og så har vi engasjert en norsk reiseleder. Vi har gitt turen en «egen touch», smiler han.

Motivasjon

Hele turen er på 23 dager, der femten av dem tilbringes på sykkelen. Den første uka går med til akklimatisering. Det må til når turen foregår på nærmere 5000 moh.

- Denne turen er ikke bare for Arvesen og Hushovd. Turen skal passe for folk flest som har en eventyrer i seg. Det du trenger er riktig innstilling og motivasjon, avslutter de Presno.