Gå til sidens hovedinnhold

Støtter Steven Van Zandt

Artikkelen er over 5 år gammel

Haldenser Øystein Karlsen var en av tre regissører i det som kanskje er det siste vi har sett av serien Lilyhammer.

Onsdag uttalte Steven Van Zandt, som spilte hovedrollen som Frank Tagliano i serien, til vg.no at det var mye uro og kommunikasjonsbrudd. Han tror konflikt mellom Netflix og NRK bidro til å vanskeliggjøre et videre liv for rollefiguren. I forrige uke la Van Zandt ut en melding på twitter der han erklærte serien for død.

Det føltes som slutten

Til VG forklarer han hvorfor han la ut denne meldingen slik: "Jeg hadde fått spørsmålet så ofte: Når er neste sesong? Jeg har visst en stund at det ikke kommer til å bli en ny sesong. Jeg hadde bare et instinkt på det, ut fra den måten ting gikk, og hvor komplisert forretningene var. Jeg følte egentlig at serien var kommet til en slutt tre måneder før tredje sesong endte".

Ingenting er avgjort ennå

Overfor VG sier derimot Petter Wallace, eksternsjef i NRK, blant annet at de skal sette seg ned og diskutere Lilyhammers framtid etter sommeren sammen med alle involverte. Ingen dører er lukket. Går det mot en fortsettelse, betyr det at NRK enten må samarbeide med en ny investor eller skalere programmet tilbake til et lavkostnadsprosjekt.

Steven Van Zandt avviser ikke å bli med i en eventuell fjerde sesong av Lilyhammer.

Støtter Steven Van Zandt

Haldenser og regissør Øystein Karlsen jobbet tett med Steven Van Zandt under innspillingene av Lilyhammer. Til ha-halden.no sier Karlsen at han mener det Van Zandt uttaler til vg.no oppsummerer situasjonen klart.

- Jeg tror ikke noen av partene med viten og vilje har forsøkt å gjøre situasjonen vanskelig. Men snarere at enkelte avgjørelser som ble gjort var med på å vanskeliggjøre samarbeidsgrunnlaget, sier Karlsen.

- Hva synes du om situasjonen som har oppstått?

- Jeg var bare innleid som regissør i sesong 3 av serien, og det i seg selv var en opplevelse. Det serieskaperne har laget er uomtvistelig den største internasjonale suksessen Norsk TV-Drama noensinne har hatt. Den har åpnet dører både for norsk drama, skuespillere og skapere og sånn sett skulle man kanskje ønske den hadde hatt et enda lengre liv. På en annen side så er det mange som ikke får tre sesonger i det hele tatt. Langt de fleste faktisk, svarer Karlsen.

Han har ingen formening om det vil bli laget flere episoder, men registrerer at NRK skal ta det opp til vurdering i høst.

Lærerikt

- Hvordan var det for deg å være en av tre regissører, og ville du tatt på deg tilsvarende jobb igjen?

- Det er første gang jeg har regissert noe jeg ikke har skrevet, så sånn sett var det definitivt lærerikt. Og det er en ekstrem erfaring å regissere et sett med en stab på 80 ansatte, kontra de 25 som vi har på DAG. Men til syvende og sist koker det vel ned til at det eneste en vil gjøre er å lage bra ting med folk en liker. Så det er nesten noe en bare må vurdere ut fra forutsetningene fra gang til gang.  

Sterke meninger

- Hvordan var det å jobbe sammen med Steven Van Zandt?

- Steven er en fyr med sterke meninger og som jo også er en av produsentene av serien, så man er jo da på et vis satt til å regissere sin egen sjef. Det fordrer en litt annen tilnærming enn vanligvis. Men han er ekstremt rene ord for penga og har en ulignelig drive for å få det som skal lages til å bli best mulig. Det er jo egentlig det eneste man kjemper for bilde for bilde i månedsvis. Det passer meg bra. Etter et par dager blir han et menneske som man jobber med, og ikke "Little Steven", og sånn må det være. Det skal dog sies at det føltes nokså absurd å stå ved en monitor i New York mellom ham og Springsteen og se på hva som akkurat var skutt. Men om det var det bilde som man forholdt seg til når man skal regissere med ham i det daglige, så hadde det blitt umulig å gjøre jobben.

Kommentarer til denne saken