Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan hans tv-serie stikke av med fire Gullruten-priser

Artikkelen er over 3 år gammel

Øystein Karlsen har klart det igjen.

Haldenser, regissør og manusforfatter Øystein Karlsen og produsent Anders Tangen samarbeider godt.

11 fra før

– Tangen og Karlsens forrige samarbeid, serien «DAG», ble kåret til Nordens beste komedie, 2000 tallets beste TV-Serie, og satt norgesrekord ved å vinne 11 Gullruter og innhente med til sammen 31 Gullrute nominasjoner, skrives det i en pressemelding.

«En natt»

Denne gangen dreier det seg om fire Gullruten-nominasjoner for «En natt».

– Det romantiske dramaet med MyAnna Buring og Anders Baasmo Christiansen er nominert i alle de tyngste kategoriene under årets gullruteutdeling.

Utdelingen skjer lørdag 5. mai.

– Serien som sammenlignet med de fleste av sine konkurrenter er laget for et beskjedent budsjett mottok i torsdag følgende nominasjoner

Beste kvinnelige skuespiller: MyAnna BuringBeste

Mannlige Skuespiller: Anders Baasmo Christiansen

Beste Drama: En Natt

Beste Regi: Øystein Karlsen

En blind date

– «En Natt» handler om 32 år gamle Elisabeth som jobber som servitør og Jonas som er 38 år og snekker. De møtes på en blind date for første gang og litt etter litt, etter hvert som de blir kjent med hverandre, blir også seerne kjent med dem. Bakgrunnen deres, livene deres, håp, drømmer og tap inntil vi virkelig vil at det skal bli de to midt opp i den rare, ubekvemme og rørende tilnærmingen denne ene kvelden. Og vi blir kjent med dem i real time, skrives det.

En Natt ble tidligere I år presentert av amerikanske Deadline på listen 10 most anticipated series of the year. Den engelskspråklige versjonen av serien ble spilt inn samtidig og ferdigstilles i disse dager med MyAnna Buring og Gísli Örn Garðarsson i hovedrollene.

Les også

Utlandet lukter på ny tv-serie fra Øystein Karlsen

 

Kommentarer til denne saken