– Det er nesten ikke til å tro at vi er her! Lee Bains er over seg av glede da HA slår av en prat med gitaristen og sangeren på gata utenfor Siste Reis sent torsdag kveld før han og bandet setter seg ned med lånte, akustiske instrumenter og spiller en helt improvisert og unplugged konsert for en stappfull pub.

– I februar spilte vi en konsert på Mercury Lounge i New York. Der var den norske journalisten Eirik Mosveen. Han likte oss godt og skrev en sak i avisa si. Rett etterpå ringte en svensk agent oss og fortalte at vi var ønsket i Norge. Vi har aldri vært utenfor USA.

Verdenssensasjon

Lee Bains III er beskjeden på egne vegne.

Mosveen er VGs korrespondent i USA og hans tosiders oppslag under tittelen «Hei sann! Rock n Roll er tilbake!» traff leserne med en slik kraft at Lee Bains III & the Glory Fires sporenstreks ble booket til både Bergenfest (i kveld) og Norwegian Wood, der de åpner for Rod Stewart på søndag.

Mosveens panegyriske artikkel lever fortsatt i cyberspace og inneholder påstander som «..ser en verdenssensasjon av en ny artist eksplodere rett foran øynene våre..», «..et vulkanutbrudd av et band..» og «en energiutladning og et svettetap av umenneskelige dimensjoner..»

Hele rockhistorien

Mosveen mener at Lee Bains & co. fusjonerer Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd, The Stooges, Ramones, New York Dolls, Velvet Undergound, The Cramps, Zeppelin og The Clash,»..alt som har gjort denne vår jammerdal til et noe mer håndterlig sted.»

Etter stemmeprøvene som Bains serverte de heldige frammøtte torsdag, legger vi til betydelige doser southern soul og gospel.

Når bandet kommer tilbake for sin egentlige konsert på Reis på mandag blir det altså stand up høy rock ’n’ roll.

Det planlegges fotosession med bandet og hele publikum utenfor Reis før konserten, for å dokumentere hvem som faktisk var der!