Ifølge Østfold fylkeskommunes nettside er det kommet inn 109 forslag på 59 spennende kandidater.

– Imponert


– Også denne gang blir jeg både imponert, inspirert og ydmyk over hvor mye bra som blir gjort i fylket vårt og for østfoldingene. Alle kandidatene på listen fortjener stor anerkjennelse for innsatsen. Det blir ingen lett oppgave for oss i juryen å plukke ut finalekandidatene, sier juryleder Siv Henriette Jacobsen.

I slutten av uka setter nemlig hun og juryen seg ned for å gå grundig gjennom de innsendte forslagene.

Plukker ut kandidater du kan stemme på

Nytt av året er at juryen ikke skal jobbe seg fram til den endelige vinneren, men i stedet plukker ut et knippe kandidater som publikum skal få være med på å stemme på. 

– Dette blir spennende! Og jeg håper folk virkelig engasjerer seg og løfter fram sin favoritt, oppfordrer jurylederen.

Avstemmingen starter til uka og vil foregå via fylkeskommunens nettside, ostfoldfk.no.

Kandidater fra Halden

 1. Ridder og integreringsildsjel Safia Abdi Haase
  For sin jobb med integrering i Østfold og Norge og kampen mot kjønnslemlestelse – noe hun også har blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for.
 2. Sanger Dag Brandth: For de store kulturelle opplevelsene han gir publikum gjennom konserter og show i ulike kategorier året gjennom, for sitt engasjement, sin dyktighet, positivitet og raushet.
 3. Gitarist og strengeinstrumentalist Geir Sundstøl:
  For å være en av landets beste gitarister og strengeinstrumentalister, for å ha spilt med landets beste artister på konserter og 300 plateinnspillinger gjennom en årrekke og for å ha begått to spennendesoloplater.
 4. Javad Mushtaq:
  For sin innsats for mangfold og interkulturell kompetanse som en ressurs, gjennom bygging av flere mangfoldsorganisasjoner for å bygge ledertalenter i samarbeid med bl.a. akademia, næringsliv, regjering og kronprinsparet
 5.  Leder av Dysleksi Nedre Østfold, Anne Cathrine Høvik:
  For sin innsats for dyslektikere og dyslektiker-lokallag i hele Østfold, foren engasjert og omsorgsfull oppfølging av ungdom fra hele fylket og landet for øvrig og for sin store kunnskap om feltet dysleksi.
 6. Styreleder Ormtjernhytta, Jorunn Hauger Melsås:
  For frivillig innsats i mange år for at Ormtjernhytta i Halden skal bli et flott og tilgjengelig sted for turgåere og øke barns turglede, gjennom alt fra utallige praktiske dugnader til sponsorarbeid, rekruttering og markedsføring.
 7. Superbike-kjører Stig Flemming Jensen:
  For å ha viet sitt liv til motorsport og satt Østfold på kartet i Superbike racing, for gang på gang å ha reist seg og satset friskt videre etter å ha opplevd skader og uhell – hele veien kun med egne midler.
 8. Teamet bak Sykkelrittet Ladies Tour of Norway:
  For å ha skapt og utviklet et sykkelritt for damer som har vokst fra å være et Halden-ritt til å omfatte flere byer, og som har satt Østfold på kartet ved å invitere hele verdenseliten til ritt rundt i det flotte fylket vårt.
 9. Orienteringsløper, Olav Lundanes, Ålesund (Halden skiklubb):
   For sitt bidrag til at Halden har et av landets mest profesjonelle toppidrettsmiljøer, for sin seriøse satsing og gode holdninger som har gjort ham til et stort forbilde og verdens ledende orienteringsløper, med to gull og et sølv i årets OVM.